Stor dramatik i Järvaland

Stor dramatik i Järvaland

Coach Tommy Johansson sammanfattar söndagens match mot Järva.

Ibland vandrar Fantomen på stadens gator som en vanlig man och hans identitet är då omöjlig att frambringa. Ibland åker man till Ärvingehallen, en oas där GPS verkar missat rejält, och med en hjälp, eller tur, från superhjältemakter lyckas man till slut finna denna eminenta hall. Ingen kritik mot Belgiens GPS-hantering utan det ligger nog i skribentens natur att glömma färder från en gång till en annan. Nåväl, på plats i hallen, laddades det ordentligt för ett derby av hög dignitet.

Järva startade smått och intensivt medan vi utpräglade vår line-up av size kombinerat med kvickhet och styrka. Som starter för första gången stod nu Fredrik Hagbarth och tillsammans med de två andra modell längre spelarna tog han för sig rejält framåt där han skördade mången poäng. Vi startade dock sömnigt i försvar, vilket ledde till ett ryck för hemmalaget. Vi omgrupperade oss i försvar och kunde så sakteliga hämta ikapp Järvas försprång. Ett Järva som så här långt leddes av två ex-blackeiter. Järva kunde gå till vila efter första tio med en ledning om 3 poäng, 24-21.

Andra quartern blev lite av poängbytesperioden i matchen då inte något av lagen riktigt lyckades få kontroll på motståndarlagets offensiva disposition. Gino visade god attackvilja och hans semijumpers skördade framgång. Bergström och Waldén kom allt mer in i matchen offensivt. Med några viktiga stopp kunde vi vinna quartern med två poäng, 16-18, vilket gav halvtidsresultatet 40-39 till Järva.

I pausen pratade vi uteslutande om att steppa upp i försvar och arbeta mer tillsammans i detta moment. Vi hade utifrån pre-game snacket hållit väl vad gäller vår turn-over frekvens. Vi valde nu att kliva upp än mer i försvar och driva på deras guards i olika traps, vilket till en början ledde till överilade avslut hos hemmalaget, men detta till trots fick de ofta en andra chans då vi inte hade full koll på utblockeringen. Efter ett tag fick vi mer kontroll över detta och kunde då mer kontrollera matchens scenario. Vi vann quartern med fyra poäng och hade nu en ledning om tre poäng inför sista quartern, 61-64.

Inför fjärde låg fokus fortsatt på försvar och detta föranledde att vi drog åt oss en allt större ledning, men pga att defensivt misstag kom vi att få ett 6-0 anfall mot oss och matchen var återigen jämn. Ledningen växlade ett antal gånger under sista quartern såsom den gjort under matchen som helhet. Inför de sista minuterna hade dock Järva kopplat ett grepp på oss, men då steppar vi upp rejält i försvar och med den högre intensiteten lyckas vi också springa in ett antal enkla poäng. Stor förtjänst för detta låg hos våra spelare på defensiva positionerna 1-3. Vi hämtade upp ett 6 poängs underläge genom att göra en 7-0 run och detta räckte till en vinst med 1 poäng, 77-78.

Som vanligt var det en mycket tuff och underhållande match i Ärvingehallen och jag tror nog Järva kommer ta många skalper av dignitet där under den här säsongen. Stort tack till alla som spelade och kämpade in till sista svettdroppen.

 Poänggörare Blackeberg:

Nicklas Bergström 19, Gino Panghulan 17, Mikael Waldén 13, Fredrik Hagbarth 10, Charles Carayol 6, Tim Schüberg 5, Jonas Rusom 4, Essey Abera 4.