Slutspelschansen borta?

En seger mot LF Future var mer eller mindre ett måste för att fortfarande ha chansen att nå en slutspelsplats. Nu blev det LF som drog det längsta strået och vann lördagens match med 76-86.

Trepoängare. Ett underbart vapen att ha i sin arsenal. Idag var det LF Future som stundtals kändes ostoppbara från trepoängslandet.

Slutet av andra perioden och matchen är jämn. Då skjuter LF:s Adam Rönnqvist i två lååånga trepoängare och LF kan gå till halvtidspaus med ledning 37-45. 

Som mest var LF:s ledning 18 poäng, och det var mycket tack vare deras trepoängsskytte. Totalt satte man 14 trepoängare, alltså kom nästan hälften av deras poäng på trepoängare. Erik Edin satte 6, Tim Kearny 5 och Adam Rönnqvist 3. Blackeberg satte totalt 4 trepoängare (4/17). 

Blackeberg har nu 24 poäng med 4 matcher kvar att spela medan LF har 28 poäng (också 4 matcher kvar att spela). Blackeberg har med andra ord inte saken i egna händer, utan är beroende av andra resultat. 

Blackeberg har kvar att möta BG Luleå, Orongo, Akropol och Alvik. Fullt möjligt att ta full pott i de matcherna. 

LF har kvar att möta Alvik, BG Luleå, Uppsala och Akropol. För Blackebergs del behöver LF förlora 3 av dessa matcher. Blackeberg kan som mest komma upp i 32 poäng. Om LF kommer upp i samma poäng så har de plus i inbördes möten mot Blackeberg. 

Poängplockare Blackeberg: Nicklas Bergström 25, Gino Panghulan 15, Tim Schüberg 12, Jonas Rusom 10, Charles Carayol 8, Adam Engström 3, Fredrik Hagbarth 3.