Slutspelet utom räckhåll

Herrlaget var piskade att ta två poäng mot BG Luleå för att fortfarande ha en chans att nå slutspelet. Det blev dock BG Luleå som drog det längsta strået och vann med 62-71.

I och med gårdagens förlust mot Lf Future så var herrlaget piskade att vinna sina återstående matcher. Med tanke på att BG Luleå endast vunnit två matcher tidigare under säsongen så skulle väl dagens match vara en av de lättare på resan mot en slutspelsplats, men BG vann med 62-71. 

Efter en jämn första halvlek var Blackeberg i knappt underläge, 32-35. Andra halvlek startade dock hemmalaget med ett ryck på 9-0 där man gick fram till ledning 41-35. Där kändes det som att Blacke kopplade ett grepp på matchen som man inte skulle släppa. Ledningen höll i sig fram till början av den sista perioden då BG:s Filip Mosesson satte en trea till 56-57 och efter det behöll Luleå ledningen matchen ut. 

I BG Luleå blev Marcus Grahn och Andreas von Uthman poängbäst med 18 poäng vardera. 

Blackeberg sköt 4/14 på trepoängarna medan BG Luleå sköt 11/30. 

Poängplockare Blackeberg: Nicklas Bergströ, 26, Gino Panghulan 19, Charles Carayol 7, Mikael Waldén 6, Adam Engström 2, Victor Hedman 2. 

Förlusten innebär tyvärr att Blackeberg är borta från chansen att ta en slutspelsplats.