Simon Forssberg klar för Blackeberg

Simon Forssberg klar för Blackeberg

Det är med stor glädje som vi kan meddela att vi gjort klart med Simon Forssbergs övergång till Blackeberg.

Simon är född 1990, mäter 198 cm, spelar powerforward och är redan något av en yngre veteran i B1. Han spelade i 08 Stockholm förra året där han snittade drygt 16 poäng och 10 returer/match. Denna säsongen började han spela för Hammarby Basket i division 2 men har nu valt att spela på högre nivå i seriesystemet.

Simon kommer tillföra välbehövlig storlek, ledarskap och en hel del erfarenhet både offensivt som defensivt vilket förhoppningsvis kommer att hjälpa oss att vinna några viktiga matcher och ge våra guards möjlighet att spela på rätt positioner.

Vi har också gjort klart med Erik Andersson, Dragan Damjanovic och Jon Jonsson från Djurgården basket, som kommer att förstärka oss under en period då dessa herrar också vill spela på högre nivå.

Basketettan-platsen är ytterst viktig för våra spelare och oss som förening och då har vi valt att förstärka laget på de positioner som vi saknar i år. Blackeberg, som ni säkert känner till, tappade tyvärr med sent varsel flera viktiga spelare på position 3-5 och har tyvärr inte lyckats bärga någon seger än. 

Vi hälsar alla välkomna till klubben och önskar dom lycka till!