Säsongspremiären avklarad

Coach Tomy Johansson rapporterar från herrlagets premiärmatch mot LF Future.

I ottan på lördagsmorgonen steg de upp ur sina sängar för att göra sig redo för en resa norrut och där spela två matcher. Planet mot Luleå lyfte 08.00 och klockan 13.00 var det dags att ta sig an topplaget LF Future, ett lag som sedan vårt senaste möte i försäsongsturnering förstärkt laget med en högkvalitativ guard i form av Adam Rönnqvist. X-faktorn i laget är utan tvekan Erik Edin, vars skytte när han är i zonen kan döda de flesta matcher. Till detta finns också en attackerande guard i form av Jonathan Larsson som utökat sitt offensiva spektrum med vinthundssnabba attacker. Som skogshuggare har de Tresor Saya och utöver det finns ännu en fixstjärna i Tim Kearney. Utöver det finns det i Future naturligtvis en hel del andra kvalitativa spelare som gärna axlar vinnarmanteln. Det var med andra ord inget lätt första motstånd Blackekillarna skulle kliva upp mot.

Vi inledde högst trevande och Future, då klart anförda av Rönnqvist, kunde snabbt ta kommandot över matchscenariot. De gick ganska snabbt upp i en betryggande ledning, men allt eftersom quartern led kom killarna att jobba in sig alltmer i matchen. Genom ett mer aktivt försvarsspel kunde vi närma oss och krympa avståndet till 7 poängs underläge. Andra quartern blev lågscorande från bägge lagen. Mycket kanske berodde på att det då spelades otroligt fysisk basket som inget av lagen kände sig direkt bekväma med. Vi gick till halvtidsvila med ett underläge med nio poäng.

I tredje quartern vaknade vi verkligen till liv. Alla stred om varenda lös boll, man hjälpte varandra väl i försvar och rörligheten i anfall blev alltmer påtaglig. Paintspelarna fick mer utrymme för sitt offensiva spel och trion Waldén, Bergström och Väfors Kolley firade under den quartern stora triumfer. Inför fjärde quartern var underläget nere på tre poäng och det var nu match på allvar. Vår backcourt gjorde starka insatser offensivt och defensivt vilket ledde till lite enklare poäng för våra paintspelare. Vi kom att gå förbi Future, men vi lyckades trots detta inte knyta ihop säcken utan LF kunde se sig som vinnare till slut.

I matchen gjorde, förutom tidigare nämnda spelare, Victor Hedman en mycket bra insats där han visade prov på stort försvarsarbete och en vilja att strida för varje retur. En annan av det unga gardet som gjorde extra väl ifrån sig var Marcus Söderström. Extra cred måste lämnas till Mikael Waldén som utöver sina nio poäng slet ner 10 returer. Även Nicklas Bergström gjorde det lilla extra med sina 21 poäng och 7 returer. Den sammanfattande anblicken på matchen är att alla i vårt lag gav sitt absoluta allt, men att vi förlorade på grund av att våra avslut blev för lågprocentiga.