Rysare mot Uppsala

Rysare mot Uppsala

Torsdagskvällens match mot Uppsala blev en rysare som Blackeberg till slut vann med 64-62.

Höstens möte mellan lagen slutade med en tämligen komfortabel seger för Blackeberg, 68-101. Kanske trodde Blackebergs spelare att det skulle bli en lätt match, men ack så fel de hade. Uppsala började klart piggast och drog iväg till 4-14 innan Blackeberg vaknade till. Blackeberg svarade med att göra ett ryck på 11-0. Uppsala var dock i ledning efter den första perioden, 18-23. 

Efter att Blackeberg hade vunnit period 2 och 3 med 21-12 respektive 17-14 kändes det som att hemmalaget hade kopplat ett säkert grepp om matchen, även fast det inte rörde sig om någon stor ledning,

Vid ställning 58-55 satte Gino Panghulan en viktig trea för hemmalaget fram till 61-55. Uppsala lyckas dock hålla Blackeberg på bara 3 poäng under matchens sista fem minuter. Under hela sista perioden sätter Blackeberg bara 3 av 12 skottförsök. 

Med cirka 1,5 minuter kvar att spela sätter Charles Carayol en trea fram till 64-59. Blackeberg drog sedan på sig två fouls som skickade Uppsala till straffkastlinjen, och Uppsala satt 3 av de 4 straffkasten. 

Med nio sekunder kvar av matchen har Uppsala bollen på Blackebergs planhalva då det blir en uppkastsituation ocn pilen pekar i Uppsalas spelriktning. Bortalaget tar time out för ett sista spel. Rasmus Dahlberg får iväg ett pressat tvåpoängsskott som inte går i. Blackeberg kommer undan med nöd och näppe och vinner med 64-62. 

Poängplockare Blackeberg: Nicklas Bergström 20, Tim Schüberg 15, Mikael Waldén 10, Charles Carayol 6, Gino Panghulan 5, Adam Engström 3, Jonas Rusom 3, Essey Abera 2. 

Nicklas Bergström hade en double-double med sina 20 poäng och 13 returer. Bergström hade 9/12 på tvåpoängsskotten. 

I Uppsala blev Joakim Hellerström poängbäst med 19 poäng (9/14 på tvåorna). 

Blackeberg ligger kvar på femte plats i tabellen, på samma poäng (22) som trean LF Future. LF har dock en match mindre spelad. Närmast kommande matcher är mot Umeå (24/2) och LF Future (2/3) och dessa matcher blir givetvis väldigt viktiga i kampen om den tredje slutspelsplatsen efter Täby och Akropol.