Knapp seger mot Järva

Knapp seger mot Järva

Herrlaget tog sin andra raka seger i Basketettan på söndagseftermiddagen då Järva bortabesegrades med minsta möjliga marginal, 77-78.

Som slutsiffrorna visar var det en otroligt jämn match. Den största ledningen som något lag hade i matchen var 6 poäng för Järva, 4 poäng för Blackeberg. Största "run" som endera laget hade var 6 poäng och ledningen i matchen byttes inte mindre än 22 gånger.

Med cirka 2,5  minuterer kvar att spela var Blackeberg i underläge med 77-71, men Gino Panghulan reducerade Järvas ledning till 77-74 med en trepoängare. Via en steal från Gino och två poäng från Mikael Waldén krympte Blackeberg underläget ytterligare. En tvåpoängare fårn Essey Abera med 1.23 kvar på klockan fastställde slutresultatet. Järva hade därefter fyra skottförsök, men inget resulterade.

Poängbäst i Blackeberg var Nicklas Bergström med 19 poäng och som vanligt högprocentigt skytte (7/11 tvåor och 5/6 straffkast). GIno Panghulan stod för 17 poäng och 5 assists och Mikael Waldén blev bäste Blackebergare under korgarna med sina 8 returer. Noterbart är även att Fredrik Hagbarth var hundraprocentig i sitt skytte med 4/4 tvåor och 2/2 straffkast.

Härnäst väntar Solna Branten hemma på söndag.