Haile tar över herrlaget

Haile tar över herrlaget

Jonathan Haile blir den som kommer att leda herrlaget säsongen 13-14.

Jonathan är ett känt ansikte för de flesta i Basketsverige. Han började sin coachkarriär i JKS, vilket även är hans moderförening. Jonathan har coachat i flera klubbar som Söder Basket, Polisen Basket och Sanda RIG m.fl. Han har studerat träanrprogrammet vid GIH och är färdig steg 4-tränare. Jonathan har även varit ansvarig för regionsverskamheten. 

Vad var det som fick dig att tacka ja till uppdraget som head coach i Blackeberg? 
Jag har varit i kontakt med Andreas Berntsson som presenterat Blackebergs vision och diverse projekt man driver i Blackeberg som intresserat mig. Tillsammans hittade vi en uppgift som båda parter fann som en lämplig lösning för mig och för Blackeberg.

Du har bara haft några få träningar hittills, men vilka är dina första intryck av laget?
Ja, vi har som sagt bara haft ett par träningar hittills. Men baserat från dessa träningar tycker jag att killarna i laget har en proffsig attityd och bra inställning till deras uppgifter som basketspelare.

Vad tror du är en rimlig målsättning för laget i årets Basketettan?
 Jag tror det kommer att bli en tuffare serie i årets Basketettan då man inför säsongen valt att göra ändringar i hur serien ska spelas. Det har tillkommit lag i basketettan och att man möter nya lag efter halva seriespelet hoppas jag ska vara framgångsrikt.Det kommer att bli viktigt hur man börjar säsongen om man vill nå långt. Kan vi fortsätta träna på den inslagna vägen kommer vi vara förberedda inför seriestarten.