Att kvala eller icke kvala...

Att kvala eller icke kvala...

En vinst hade säkrat kontraktet i Basketettan. Nu blev det förlust mot Akropol och en oviss match mot Solna Branten väntar på söndag.

Till en början såg det ju bra ut. Blackeberg ledde en bit in in andra perioden med 16-23, men momentum svängde snabbt när Akropols Jobel Tekle gjorde 8 raka poäng (två treor och en tvåa). Akropol drog iväg till 9 poängs ledning, men Blackebergs Adam Engström satte en trea till 34-28 strax före halvtid. Ett på intet sätt omöjligt försprång att ta igen. 

Andra halvlek började dåligt för Blackeberg. Blackens försvar var inte riktigt "på tårna" och Akropol fick en hel del enkla poäng och kunde gå ifrån till en fjortonpoängsledning, 44-30. Samtidigt hade man svårt att få något flyt i anfallspelet, det blev en hel del forcerade avslut och tyvärr även en hel del missade närskott.

I sista perioden krympte Blackeberg stundtals Akropols ledning till under tio poäng, men närmre än så kom inte de röd-vita. Akropols segersiffror blev till slut 73-59.

I Akropol var Corrie Sutherlin poängbäst med 21 poäng (5/6 tvåor, 11/11 strafkast).

Blackeberg sköt 41% på tvåorna, 25% på treorna och 69% på straffkasten. Motsvarande siffror för Akropol var 50%/36%/92%.

Poängplockare Blackeberg: Nicklas Bergström 16, Tim Schüberg 14, Charles Carayol 7, Shawn Guy Mbemba 6, Niklas Axelsson 6, Daniel Muresu 4, Adam Engström 3, Mikael Waldén 3.

I och med förlusten halkar Blackeberg ner till femte plats i tabellen. Tyvärr gick resultaten i onsdagens övriga matcher inte heller Blackebergs väg. Uppsala slog Solna Branten med 75-66 och LF Future slog BG Luleå med 81-70. Olyckligt för Blackeberg då man har plus i inbördes möten mot både Uppsala och LF.

På söndag spelas sista omgången i Basketettan och Blackeberg möter Solna borta i Vasalundshallen. En vinst i den matchen innebär att Blackeberg slipper kvalspel. Man kan även slippa kvalet om det blir en förlust, men då krävs det att Orongo vinner borta mot LF Future.