Vinst i hemmapremiären

Vinst i hemmapremiären

Damlaget tog en efterlängtad vinst när man besegrade BG Fryshuset med 70-58 i hemmapremiären.

Inramningen för matchen var bästa tänkbara med en fullsatt Vällingbyhall klädd i rött och cheerleaders och DJ på plats för attt höja stämningen. 

Det tog ett tag innan hemmalaget vaknade till. Gästerna Fryshuset chocköppnade med att rycka ifrån till en ledning med 2-11. Blackeberg kom tillbaks i matchen och hade en bra period då man gjorde ett ryck på 12-0 fram till 22-17. 

Resten av matchen blev mycket jämn där lagen turades om att vara i ledningen med några få poäng. Det såg ut att bli en rysare ända in till slutsignalen. Med knappt tre minuter kvar att spela var ställningen 55-55. Gästerna foulade dock och Blackeberg kunde göra 6 raka poäng via straffkast från Mulaan Ider, Günesh Öztürk och Victoria Mampuya. Fryshuset fortsatte att foula och Blackeberg avgjorde definitivt från straffkastlinjen fram till slutresultatet 70-58.

Poängplockare Blackeberg: Angelica Onevi 15, Linnea Rosendal 14, Günesh Öztürk 14, Alexandra Landby 7, Louise Berlin 6, Mulaan Ider 5, Serah Engström 3, Louise Böhme 2.

Blackeberg höll denna gång ner antalet turn-overs till 16, i förra matchen mot Uppsala hade man 27 turn-overs.

Günesh Öztürk var näst intill perfekt från straffkastlinjen, 11/12.

Victoria Mampuya noterades för 6 blockar, matchens högsta notering.