Tågkaoset stoppade inte damlaget

Tågkaoset stoppade inte damlaget

Damlaget skulle ha mött Jämtland på lördagseftermiddagen, men p,g.a. problem med tågtrafiken blev matchen uppskjuten till söndag förmiddag.

Damlagets resa till bortamatchen mot Jämtland i Östersund blev minst sagt dramatisk. Matchen skulle ursprungligen ha spelats kl. 16.00 på lördagseftermiddagen, men tågen gick inte planenligt och matchen spelades istället på söndagsförmiddagen. 

Damernas tåg blev stående i skogarna utanför Gävle i cirka 4 timmar. Därefter fick man åka tillbaks till Gävle och blev omdirigerade till buss till Östersund. Alltså inte en chans att matchen skulle startas på utsatt tid, men efter kontakt med basketförbundet stod det klart att matchen skulle spelas till varje pris, så det blev till att boka hotell och flyg hem i stället. Ny matchtid blev kl. 10.30 på söndagsförmiddagen. Men det slutade inte där, nya besked, tillbaks till tåget och ny avfärd till Östersund och laget var framme runt 20.00 på lördagskvällen. 

Damlaget tycks ha gått efter devisen "det som inte dödar härdar", för när det väl blev dags för match var det inget snack om saken. Vinst med 36-59 (8-20, 11-18, 5-7, 12-14). 

I Blackeberg utmärkte sig framför allt Therese Pettersson och Linda Engström som båda noterades för en "double-double". 19 poäng och 11 returer för Therese och 14 poäng och 14 returer för Linda. 

Poängplockare Blackeberg: Therese Pettersson 19, Linda Engström 14, Viveca Larsson 11, Louise Böhme 6, Hanna Söderling 5, Ellinor Hallberg 4. 

Damerna klättrar i och med vinsten upp till femte plats i tabellen och härnäst väntar derbyt mot Alvik hemma i Vällingbyhallen på lördag. 

Här kan ni läsa artikeln från Östersundsposten om matchen.