Poängtapp för damlaget

Poängtapp för damlaget

En vinst skulle ha inneburit viktiga poäng i kampen om att undvika kvalplatsen, men Blackeberg lyckades inte knyta ihop säcken mot Fryshuset, det slutade med förlust 65-49.

Matchen var helt jämn i tre perioder. Inför den avslutande quartern var ställningen 41-41, men Blackebergs spel kollapsade och Fryshuset vann den fjärde quartern med 24-8. Blackeberg hade 8 turnovers i den sista perioden mot Fryshusets 3. 

Poängplockare Blackeberg: Viveca Larsson 12, Angelica Onevi 10, Ellinor Hallberg 9, Emma Hertin 5, Mosou Secka 5, Therese Pettersson 3, Louise Böhme 3, Linda Johansson 2.

  • Linda Johansson och Ellinor Hallberg blev bästa returtagare i Blackeberg med 8 returer vardera. 
  • Blackeberg hade endast 6 assists i matchen medan Fryshuset hade 20. 
  • Blackeberg fortsätter att ha problem från straffkastinjen. Mot Fryshuset sköt man 50% från straffkastlinjen (16/32). 

En vinst mot Fryshuset skulle ha inneburit lite fastare mark under fötterna i kampen för att undvika kvalplatsen. Blackeberg ligger nu på sjunde plats med 14 poäng och har fyra poängs marginal ner till Jämtland på elfte plats. Å andra sidan är det bara två poäng upp till Alvik på fjärde plats. 

Slutligen kan man konstatera att det är ytterst tråkigt att de lag i Basketettan som är utvecklingslag till ligalagen lägger ner noll energi på att skapa ett matcharrangemang. En sån enkel sak som att ha lite musik under uppvärmningen skulle ha höjt stämningen avsevärt. Att man sen har ett sekretariat som inte en skulle ha platsat på en U13-match känns som ett slag i ansiktet mot de klubbar som aktivit jobbar med sina matcharrangemang.