Övertidsförlust mot Stars

Övertidsförlust mot Stars

Damlagets match mot Stars blev en riktig rysare och det krävdes förlängning innan Luleålaget kunde stå som segrare med siffrorna 81-86.

Blackeberg inledde med en otroligt hög skottprocent. Efter första perioden hade man 6/6 på tvåorna och 4/5 på treorna. Efter två spelade perioder hade siffrorna sjunkut något, men var ändå kvar på 71,4% på tvåorna och 62,5% på treorna. 

Men det är ju sällan en sådan fantastisk skottprocent håller i sig en hel match, och denna match var inget undantag. Blackeberg slutade på 51,3% på tvåorna och 41,2% på treorna. Faktum är att Blackeberg hade bättre skottprocent än Luleå Stars, förutom i straffkasten där Blackeberg sköt 62,5% mot Luleås 66,7%. 

Med lite drygt 25 sekunder kvar var ställningen 75-75 och Blackeberg hade chans att gå för ett sista avslut, men i stället gjorde man en turn-over och Stars fick chans att avgöra matchen under ordinarie speltid, men Josefin Hellberg missade sitt treopoängsskott och matchen gick till förlängning där Stars var det starkare laget. 

Blackeberg hade bättre siffror i de flesta statistiska kategorierna, förutom i antalet turn-overs där man hade 25 mot Luleå Stars 15. 

Främsta poängplockare i bortalaget blev Josefin Hellberg med 24 poäng. 

Poängplockare Blackeberg: Linnea Rosendahl 31, Alexandra Landby 17, Angelica Onevi 11, Linda Engström 8, Louise Böhme 5, Therese Pettersson 5, Günesh Öztürk 2, Serah Engström 2. 

I Blackeberg visade Linnea Rosendahl upp en fin statistikrad med 5/9 på tvåorna, 5/7 på treorna, 6/8 på straffkasten, 7 returer och 4 assists.