Förlust mot BG Luleå

Damerna hade chans att klätra i tabellen genom en seger mot BG Luleå, men basketgymnasiet vann söndagens kamp med 47-63.

Som alla vet varar en basketmatch i fyra perioder. Om det inte blir förlängning så klart. Det gäller att vara på tårna i samtliga fyra perioder, annars är risken stor att man förlorar matchen. Om man dessutom har en riktigt dålig period så blir det extremt svårt att vinna. 

Om man bortser från den andra perioden idag så skulle Blackeberg faktiskt ha tagit hem matchen. Men nu blev det i stället en extremt dålig period från Blackebergs sida. BG Luleå vann perioden med 4-23, och då blir det så klart svårt att vinna matchen. 

Som mest var Luleås ledning uppe i 26 poäng, men Blackeberg gjorde i alla fall ett tappert försök att hyfsa till siffrorna. 

Sammanfattningsvis en rätt dålig match med mycket slarv och fouls från båda lagen. Blackeberg hade 23 turn-overs och BG Luleå hade 27. 

I BG Luleå var Amanda Kantzy poängbäst med 14 poäng. 

Poängplockare Blackeberg: Therese Pettersson 10, Linda Engström 9, Ellinor Hallberg 8, Angelica Onevi 6, Mosou Secka 6, Viveca Larsson 4, Louise Böhme 2, Linda Johansson 2. 

Blackeberg fortsätter att ha svårt från straffkastlinjen. Idag sköt man 17/29 (58,6 %). 

Blackeberg var 0/7 på trepoängarna denna match. 

BG Luleå var 50-procentiga från trepoängslinjen, 7/14. 

Nästa match för damlaget är borta mot KFUM Sundsvall den 16 mars.