Fast mark under fötterna igen!

Fast mark under fötterna igen!

Damerna slog Jämtland med 60-57 hemma i Vällingbyhallen på söndagen och slipper därmed oroa sig för att hamna i kvalträsket.

Det började mycket bra för Blackeberg som snabbbt ryckte åt sig en ledning med 10-2. Efter första perioden ledde hemmalaget med 16-11. Denna ledning lyckades man dock inte förvalta i andra quartern då Blackeberg endast gjorde 5 poäng och sköt 1 av 9 på tvåpoängarna. 

Jämtland drog ifrån och ledde som mest med 10 poäng. Länge såg det ut som att gästerna skulle få åka hem till Östersund med en seger i bagaget, men Blackens tjejer kämpade sig tillbaks i matchen.

Med dryga minuten kvar att spela hittar Ellenor Bel fram med en fin passning till Linda Engström som sätter en enkel lay up till ledning 56-55. Matchens sista minut innehåller en mängd straffkast och Blackeberg lyckas sätta de flesta och kan till slut stå som segrare med 60-57.

Poängplockare Blackeberg: Linda Engström 10, Mosou Secka 9, Angelica Onevi 7, Linda Johansson 7, Ellenor Bel 6, Therese Pettersson 6, Emma Hertin 4, Viveca Larsson 4, Ellinor Hallberg 4, Louise Böhme 3.   

Segern innebär att Blackeberg definitivt kommer at undvika det nedre kvalstrecket. Nu står det istället mellan Jämtland oc Lidingö om vilket lag som får följa med Järva till kvalet.