Damlaget i Luleå

Coach Robert Jonsson sammanfattar damlagets premiärhelg i Basketettan.

.

Blackens damer började 12/13 säsongen med Luleå  resan där vi mötte Stars på lördagen och BG Luleå  på söndagen. Stars som kom 3a förra säsongen har tappat några starters men fyllt på med bla Martina Renholm från damligan.

 

Stars får en bra start och vi kommer efter från uppkastet och de leder med 16-7 efter första kvarten. Vi pratar bla annat om returtagningen som stars dominerade och vi kom ut och skötte utblockeringar och defensiva roteringar bättre vilket gjorde att vi höll jämna steg till halvlek. 3e perioden fortsätter på samma sätt med tufft försvar som leder till turnovers och steals men vi får aldrig någon bra rytm i anfall kanske pga att 3 bollen inte vill gå i. Lyckligtvis så spelar vi tufft i anfall och tar oss till straffkastlinjen ofta vilket höll oss kvar i matchen. Inför sista perioden ligger vi fortfarande under med 8p. Vi får till 2 bra runs men stars svarar varje gång. Vi försöker en sista gång att vinna matchen med lite mindre än 4 min kvar och ner med 10. Tjejerna svarar genom att Angelica skickade i ett straffkast och sedan snor Johansson bollen för att skapa en layup för Engström . Bra försvar efter det leder till ytterliggare en steal denna gång av Angelica och ett avslut som ej går i men Engström stoppar i den offensiva returen. Det tuffa försvaret fortsätter och stars missar trean och Angelica blir foulad och sätter 2 straffar och ställningen är nu 53-49 med 2:45 kvar av matchen. Stars har svårt i anfall och får inga andra försök men tyvärr lyckas vi inte stoppa i våra offensiva returer så klockan tickar på med oförändrad ställning. När klockan bara visar 53 sek kvar tar vi timeout och flyttar frambollen, nu har vi chansen att få ner det till en possesion men stars snor bollen och vi foular. De missar bägge kasten men får ta offensiv retur, ny foul och samma sak med missar och returen. Denna gång stänker de i en trea och matchen har nu runnit ifrån oss och stars vinner till slut med 58-49.

Poäng: Therese 12 p, Emma 3p + 6 reb, Vivi 4, Engström 11p +6 reb,  Angelica 8p, stina 2p, Louise 2p, Mosou 7p.

 

 

På söndagen var det dax att trotsa det eviga Lule regnet igen och promenera till hälsans hus. Vi pratade om utblockeringar, rörelse utan boll och tidig drop i försnacket. Efter en försvars intensiv första period så ledde blacken med 8-9 och båda lagen hade tillsammans 3 spelmål. Lagen följs åt hela matchen med riktigt tufft försvar av blacken men någon hade lagt lock på våran korg så vi får aldrig till ett avgörande ryck. Med 3:40 kvar ligger blacken under 48-42 och här kliver Ellinor in och tar en stor block som startar fastbreaken som avslutas av Engströms layup, ner 4. Angelica snor bollen och Therese stoppar i layupen. Angelica stjäl ytterligare en gång bollen och blacken får straffar som missas men therese snor åt sig den offensiva returen, blir foulad och sätter bägge kasten. Nu är det lika med 1:24 min kvar. Efter att båda lagen fått i varsit straffkast har BG chans på sista skottet men det hänsynslösa försvaret resulterar i att Louise snor bollen och Stina får ett halvplansförsök för vinsten som inte går hem. Förlängningen är ett faktum. Stina skickar i trebollen i vårat första anfall men BGs Julia Paulin svarar omedelbart med en 2a. Efter det var det blacken hela vägen då tjejerna  avslutade med en 11-4 run och slutresultatet blev 55-63 till besökarna från västerort.

Poäng: Vivi 6p, Hanna 2p, Linda E 16p + 12 reb, Angelica 6p + 6 steals, Stina 8p, Louise 8p, Mosou 2p, Therese 8p + 8 reb, Linda J 3p och Ellinor 4p + 5reb.