Damlaget bortaslog Järva

Damlaget bortaslog Järva

Damlaget bortaslog Järva, 52-70, i en riktigt grisig match i Ärvingehallen. Assisterande coach John Arne Björnspjut sammanfattar matchen.

Orderna löd äckelförsvar och aggressivitet inför uppkast. I första halvlek lyckades vi få Järva att kasta 20 TO, tyvärr hade vi väldigt svårt att få betalning för dessa. Vi hade stora problem med att få till breaks och framförallt att lägga i bollarna. All heder till Järva som lyckades göra oss dåliga i anfall när de packade mitten med allt de hade.

Dessvärre gjorde vi själva för många enkla misstag i försvar som allt för ofta ledde till enkla layups. Det ska vara förbjudet! Nu gjorde det att vi inte fick något ordentligt ryck utan gick till halvtidsvila med 6p ledning.

Järva öppnar tredje kvarten bättre än oss och gör 9-2 och vips är det underläge. Nu tar vi tag i oss själva lite bättre och tar tillbaka initiativet och ledningen tack vare vare en trea av lagets ålderkvinna Linda J. Hennes andra halvlek var stark, 4 treor som vi verkligen behövde för att locka ut en Järvatjej eller två ur färgen. Linda stannade på 5/9 from beyond!

Härifrån släppte vi aldrig ledningen men kunde inte heller döda matchen. Det blev en kamp och slittillställning och vi hade tagit oss tillbaka till en 6p ledning inför fjärde. Sista perioden bjöd inte heller den på skönspel men vi visade att vi klarar av att sy ihop säcken när vi avslutar med att göra 8-0 sista minuten. Det blev verkligen ingen vacker match, men en vinst är en vinst.

Kapten Larsson hade en bra dag och var effektiv offensivt, 14p och Linda E fick ihop en stilig double double 14p 13r.

Nästa helg väntar Lidingö i Vällingbydomen, vi laddar med lite Ramones i lurarna. Beat on the…