Blackens damer frostar av Frysen

Blackens damer frostar av Frysen

Ett damlag utan Stina & Emma på guardposition tog i lördags an Fryshuset med sina 4 dubbellicenser från damligan.

Blacken var bestämda om att inte känna som helgen innan då Lidingö blev första motståndare att vinna i Vällingbyhallen. Damerna startade med ett tufft försvarsspel som skulle hålla i sig hela matchen vilket gjorde att vi tog kommandot tidigit och aldrig släppte det. Efter första perioden ledde vi med 18-11 och i halvtid har ledningen utökats till 34-20 men båda lagen har nu råkat ut för lite småskador. Mosou från hemmalaget har fått en smäll i ryggen som spökar och Erika Iderstål som är bäste poängplockare i gästernas ligalag stukar foten. Ingen av dessa skador håller spelarna borta från planen. 

I tredje perioden så tar vi och snyggar till det lilla problemet med långa returer och är tuffare i försvar vilket leder till många misstag av Frysen. Perioden vinns med 25-16 och ställning 59-36 inför sista perioden som blir en transportsträcka till slutresultatet 70-52. Alla spelare var med och bidrog på banan vilket även märks med att 6 spelare hade 9p eller mer men ingen hade mer än 12p. Kapten Larsson blev poängbäst med 12p men Therese lyckades även hon med 12p men även 3 steals och 2 blockar. Mosou han upp i 10p trots en dålig rygg. I klubben för nästan dubbel dubbel hittar vi Linda Engström med 11p & 9 returer och Ellinor som hade 9p & 10 returer. Angelica hann med 10p och Linda Johansson 3p 4 steals, Louise 3p och Hanna bidrog alla med tufft försvar och energi vilket är hur vi måste spela för att vinna.

 

Nu har damerna vunnit 4 och förlorat 2 vilket har oss på 3 plats i serien. Nu ska vi bara slita vidare med Uppsala och akropol borta innan vi möter Alvik hemma den 24e november.

/Robert Jonsson