Ack så nära mot Central

Ack så nära mot Central

Damlaget vann höstens hemmamatch mot Central. Trots det så var det klart att rutinerade Central var favoriter inför söndagens match i Gärdeshallen. Blackeberg var ytterst nära att skrälla, men Central vann till slut med 54-50.

Central har ett stort antal f.d. Blackebergare i sin trupp. Faktum är att hela förstafemman bestod av idel gamla Blackebergare (Madde Lindquist, Nina Risto, Kristina Rosén, Sara Engberg och Linda Durmén Blunt). Kanske fungerade detta som lite extra tändvätska för Blackedamerna, för man gick in med en enorm energi och inställning, vilket framför allt visade sig i ett mycket aggressivt försvarsspel. Första halvlek blev poängssnål, 7-8 efter första perioden och i halvtid hade Blackeberg drygat ut ledningen ytterligare lite till 19-22. Så långt var det främst Jennie Thingwall som Blackeberg hade svårt att stoppa, Jennie gjorde 12 av Centrals 19 poäng i första halvlek. 

Blackeberg startar andra halvlek bra och gör ett ryck fram till 25-39 (vilket också var den största ledningen för något lag i matchen). Central säter upp en zonpress som Blackeberg har vissa problem med, men Blacken håller ändå ledningen med 35-44 med en period kvar att spela.

Tyvärr orkar inte Blackeberg bibehålla det fina spel man hittills visat up i den sista perioden. Dålig utdelning på avsluten i kombination med allt för många turn-overs (totalt 27 turn-overs för Blackeberg) gjorde att Central kunde vända matchen. Med 1.21 kvar av matchen hade Central vänt till 52-50. Framför allt var det Nina Risto som Blackeberg hade svårt att stoppa i slutet, Nina stoppade i 8 poäng i den sista perioden.

Med halvminuten kvar att spela hade Angelica Onevi chansen att kvittera till 52-52 när hon attackerade korgen. Från åskådarplats såg det ut som hon blev rejält foulad, men domaren tyckte annorlunda. I stället blev Blackeberg tvingade att jaga för att stoppa klockan, vilket resulterade i två straffkast för Madeleine Lindquist som kunde fastställa slutresultatet till 54-50.

Poängplockare Blackeberg: Viveca Larsson 13, Emma Hertin 9, Linda Johansson 9, Angelica Onevi 7, Linda Engström 6, Therese Pettersson 4, Louise Böhme 2.

Noterbart från statistiken:

  • straffkasten fortsätter att vara en Akilleshäl för Blackeberg. Den här matchen satte man 7/15 (47%).
  • Linda Engström blev matchens bästa returtagare med totalt 14 returer. 
  •