Vidare som gruppetta i RM

Vidare som gruppetta i RM

DU15 gick obesegrade genom omgång i RM och är därmed kvalificerade till omgång 3!

Vi gratulerar DU15 som hade ett "perfect record" under helgens RM i Vällingbyhallen och därmed är vidare till omgång 3. 

De första tre matcherna vann man ganska enkelt. I tur och ordning besegrades Tyresö med 63-22, Östersund med 58-22 och Mälarbasket med 67-26. 

Inför helgens sista match, Lobas-Blackeberg, var även Lobas obesegrade, så sista matchen blev en ren gruppfinal. Det blev en intensiv match, men i slutändan vann Blackeberg med 59-38. 

Blackebergs Vera Wienski blev framröstad till omgångens lirare. 

Under helgen var även två andra Blackebergslag i farten i RM. HU15 Blackeberg Röd spelade i Helsingborg. Man inledde med att slå Viby med 54-29, ,men sen blev det två förluster, 39-90 mot Helsingborg och 38-60 mot Lobas. 

DU16 spelade i Farstahallen och inledde med förlust mot Hammarby, 36-66. Hammarby slog sedan det tredje laget i gruppen, Kvarnby, på lördagskvällen. Detta innebar att vinnaren av söndagens match Kvarnby-Blackeberg skulle gå vidare som grupptvåa. Blacketjejerna gjorde en riktigt bra match mot de storvuxna och oftast zonspelande Kvarnby, men det räckte inte hela vägen och Kvarnby vann med 51-47. 

Omgång 3 av RM spelas 27-29 januari och där har vi även med HU15 Blackeberg som ju blev gruppetta i omgång 1 och därmed är direktkvalificerade till tredje omgången.