Stefan Bergman tar över herrlaget

Stefan Bergman tar över herrlaget

Det är med en stor glädje vi kan informera er om att en av Sveriges mest erfarna och framgångsrika coacher återvänder till förbundsserierna för att coacha Blackebergs herrlag i BasketEttan nästa säsong.

Stefan Bergman har en gedigen meritlista med 5 SM-guld och 3 silver med sig i bagaget från högsta serierna och ett flertal segrar i Superettan och Basketettan på seniornivå. Han har även hunnit med att representera Sverige som assisterande coach för Damlandslaget samt Headcoach för HU16 och HU20.

All denna erfarenhet i kombination med att han är en duktig och noggrann pedagog kommer att ge vårt unga herrlag en perfekt mix av vinnande mentalitet och en stor dos spelarutveckling.

Vi ställde några snabba frågor till Stefan:

- Vad var det som fick dig att börja coacha på förbundsserienivå igen, många hade kanske trott att du lagt pipan på hyllan?

- ” Saknade tävlingen och att vara i hetluften där man kan pusha spelarna till max för att uppnå lagmål och deras potential. Sen är det alltid en spännande utmaning att ta sig an ett helt nytt lag och nya spelare.”

 - Vad var det som gjorde att du valde just Blackeberg?

 - ” Jag coachade på ett av deras camps och kände att Blackeberg har en stabil organisation och härlig familjär känsla i föreningen vilket gjorde att jag kände mig välkommen direkt. Sedan känner jag många av coacherna i klubben sedan tidigare vilket också underlättar. Rent sportsligt vill jag kunna hjälpa klubben med att lyfta herrlaget framåt i sin utveckling.”

 - Vad ser du mest fram emot med laget och spelarna inför kommande säsong?

 - ” Att jag och spelarna kommer in från noll och att vi verkligen kan starta allt på rätt spår. Vi har inte träffats och vi känner inte varandra alls. Ofta har jag en föraning eller historia på de flesta spelarna men nu börjar vi om på ruta ett. Jag hoppas kunna lyfta dom yngre några nivåer och se dom utvecklas i rätt riktning då de befinner sig mellan junior- och seniornivån. Samtidigt vill jag ge lite nytt bränsle och energi till dom som varit med några år.”