Slutspelat i USM

Slutspelat i USM

Vare sig DU19 eller DU17 lyckades ta sig vidare till Final 4 i USM.

Damer U19, som spelade hemma i Vällingbyhallen, förlorade sin första match mot Alvik med knappa 68-70. Vinst mot Hösbo i lördagens andra match var då ett måste, men tyvärr förlorade man även där med 54-74. I söndagens betydelselösa match mot BG Luleå blev det en ny förlust, 54-58. BG Luleå och Alvik vidare till Final 4. 

DU17 inledde på lördagsmorgonen med match mot Fryshuset och det slutade med förlust med 52-69. Därmed var vinst i lördagskvällens match mot Norrort ett måste för att ha chansen att gå vidare. Lagen möttes i den vanliga serien för ett par veckor sedan och då vann Norrort med 71-37. Denna gång blev det betydligt jämnare mellan lagen. Bara några få poäng skiljde lagen åt genom nästan hela matchen, men i slutet lyckades Blackeberg dra ifrån och vinna med 59-47. 

På söndagen var det RIG Mark som stod för motståndet och förutsättningarna var enkla. Segraren i matchen skulle få göra Fryshuset sällskap till Final 4. Än en gång blev det en otroligt jämn match. Efter full tid var ställninge 47-47. I den efterföljande förlängningen var det Mark som till slut drog det längsta strået, slutresultatet blev 54-52 i Marks favör.