Sammanfatttning USM-helg 1

Sammanfatttning USM-helg 1

En del vinster, en del förluster samt stormen Sven. Så kan helgens USM sammanfattas för våra lag.

Blackeberg hade rustat för fullt för att stå som värd för två grupper i USM, herrar och damer U17. Totalt skulle 13 matcher spelas i Vällingbyhallen under helgen, men stormen Sven satte käppar i hjulet för IK Eos som skulle vara med i både dam- och herrgruppen. Inget av Eoslagen kom till spel. 

I damgruppen fick det till följd att det bara var en match som spelades. Där besegrade Blackeberg Uppsala tämligen komfortabelt med 72-50.

I herrgruppen blev Borås obesegrade, men efter dem var det en jämn kamp. Blackeberg startade med två knappa förluster, 82-85 mot Solna Vikings och 83-85 mot Borås. I den sista matchen lossnade det rejält för killarna och man besegrade Uppsala med 105-56. Det innebar att Blackeberg, Uppsala och Solna alla hamnade på samma poäng, men i och med Blackebergs storseger mot Uppsala så slutade Blacken på den bästa målskillnaden och blev därmed tvåa i gruppen. 

Damer U19 spelade i Västerås där man inledde med att vinna mot hemmalaget med 68-26. I de två matcherna på söndagen blev det dock två förluster, 50-63 mot Solna Vikings och 65-87 mot BG Luleå. 

Slutligen säger vi ett stort grattis till herrar U19 som slutade som gruppsegrare efter tre raka vinster. 64-57 mot Norrköping Dolphins, 77-69 mot Helsingborg BBK och i sista matchen besegrades värdarna Borås Basket med minsta möjliga marginal, 62-61.