Sammanfattning USM omgång 2

Sammanfattning USM omgång 2

Omgång 2 av USM är över och Blackeberg fick ett lag vidare till nästa omgång.

Blackeberg stod som arrangör för HU17 i Riddersvikshallen. Tyvärr blev det tre förluster för Blackebergskillarna, 63-106 mot Norrort, 47-81 mot KFUM Göteborg och till slut 49-54 mot Huddinge.

Norrort och KFUM Göteborg gjorde upp om förstaplatsen i gruppen, och därmed avanemang till omgång 3. I en spännande match kopplade först Norrort greppet och såg ut att gå mot en rätt enkel seger, men KFUM Göteborg gjorde en fantastisk comeback i andra halvlek och tog över ledningen. Till slut var det dock Norrort som stod som segrare med siffrorna 96-94. KFUM Göteborg fick trösta sig med att deras spelare André Lorentsson blev framröstad till omgångens MVP. 

Blackebergs U19-damer startade på fredagskvällen då man tog emot KFUM Central hemma i Vällingbyhallen. Blackeberg såg ut att gå mot en enkel seger när man startade med att göra 11-0 på Central. Central kämpade dock på bra och gjorde matchen jämn, det var först med 6-7 minuter kvar som Blackeberg kunde rycka ifrån och till slut vinna med 67-48. 

Mot Norrort på lördagen blev det en klar förlust för DU19, 44-69, men man lyckades ändå att ta sig vidare som näst bästa tvåa.

Sen tidigare har vi DU17, i egenskap av gruppvinnare i omgång 1, också klara för omgång 3.

Omgång 3 av USM spelas 17-19 mars.