Sammanfattning RM omgång 1

Sammanfattning RM omgång 1

Kort sammanfattning av första omgången i RM.

I Vällingbyhallen stod Blackeberg som arrangör för P15 och F15. P15 inledde med en tämligen komfortabel seger mot Alvik på fredagkvällen, 76-56 slutade den matchen. På lördagen blev det en betydligt svårare match mot duktiga Högsbo. Blackeberg drog dock det längsta strået och vann  med 71-62. På söndagen tog man sedan en övertygande vinst mot Eos Grön med 116-64. Blackeberg därmed gruppetta och direkt vidare till omgång 3. Blackebergs Nathan Nzonyansi blev framröstad till omgångens lirare. 

F15 startade på fredagen med en knapp förlust mot Järva, 32-37. På lördagen var det dags att ta sig an Västerås (som vann gruppen). Även där blev det förlust, denna gång med 35-55. På söndagen tände laget till ordentligt när det var match mot Fryshuset och där blev det vinst med 54-37 och Blackeberg slutade därmed tvåa i gruppen tack vare bättre målskillnad i de inbördes mötena mot Järva och Fryshuset.

P16 begav sig till Lomma där man tog en seger mot Lobas, men åkte på förluster mot Hammarby och Ockelbo. P16 slutade trea i gruppen. 

F16 spelade i Vasalundshallen och inledde med segrar mot Höken och Uppsala. Därmed blev söndagens avslutande match mot värdlaget AIK en ren gruppfinal. Den matchen vann dock AIK med 67-38 och Blackeberg slutade tvåa i gruppen. Blackebergs Tiffany Barbosa blev framröstad till omgångens lirare. 

Slutligen hade vi P15 Blackeberg Vit som gjorde en fin insats ute i Nacka Sporthall och vann tre av helgens fyra matcher. Laget slutade därmed tvåa i gruppen, men har valt att inte spela omgång 2 av RM.

Nästa omgång av RM spelas 27-29 november.