Råd och vård vid idrottsskador

Råd och vård vid idrottsskador

Råd och Vård för idrottsskador är en kostnadsfri rådgivningstjänst och ingår i medlemsförsäkringen för alla basketspelare . Dit kan du som är idrottare, ledare och förälder ringa och få råd om hur du förebygger skador och besvär som kan uppstå i samband med idrottsaktiviteter.

När du ringer Råd och vård på 020-44 11 11 får du prata med en legitimerad fysioterapeut / sjukgymnast som är specialist på idrottsskador. Skulle den som idrottar bedömas behöva mer än rådgivning ingår upp till två besök hos sjukgymnast och ett läkarbesök hos vårdgivare specialiserade på idrottsskador. Då har du möjlighet att önska att få komma till Sabbatsberg Sportsmedicine som vi i Blackeberg Basket har stort förtroende för som vårdgivare. Vi har kontakter inom denna avdelning och där finns både specialiserade  fysioterapeuter inom idrottsmedicin och idrottsskador samt specialistutbildade ortopeder som både bedömer och opererar skador som uppkommit i fot, knä, höft, axel mm. 

Om du har råkat ut för ett olycksfall hjälper sjukgymnasten dig att dokumentera och anmäla skadan direkt till oss. Har du frågor om försäkring eller ersättning ska du kontakta Folksam 0771-950 950.

.

För dig som idrottar eller är förälder

Om du blir skadad

Med Råd och Vård för idrottsskador blir det enklare eftersom sjukgymnasten hjälper dig att dokumentera och anmäla skadan direkt till oss. Sjukgymnasten ger dig också tips om hur skadan ska behandlas.

Blir du skadad kan du ringa Råd och Vård för idrottsskador på 020-44 11 11 och be sjukgymnasten att anmäla idrottsskadan till Folksam.

Skadeförebyggande råd

Råd och Vård för idrottsskador är också bra om du är osäker på en känning  eller vill veta hur man kan träna för att undvika framtida skador.

För dig som är ledare i en klubb

Som ledare finns det mycket att tänka på och det är inte alltid lätt att ha svar på alla frågor. Sjukgymnasterna på Råd och Vård för idrottsskador är ett bra stöd för dig som ledare och kan till exempel hjälpa dig med vägledning om en misstänkt idrottsskada.  

Genom Råd och Vård för idrottsskador kan ni också få bra tips om skadeförebyggande övningar om ni inte själva har hela kompetensen inom klubben. Tveka inte att kontakta Råd och Vård för idrottsskador på 020-44 11 11!