RM och USM avslutas för säsongen

RM och USM avslutas för säsongen

Svenska Basketbollförbundet har tvingats ta beslutet att lägga ner RM och USM denna säsong. – Oerhört tråkigt men vi har nått ett läge där det inte längre går att genomföra turneringen på ett sportsligt sätt, säger tävlingsansvarig Olle Lundén.

RM och USM blev ifjol inställt i mars och tyvärr hanns det inte med många matcher detta år. Den första omgången genomfördes men sedan stängdes matchverksamheten ned i Sverige. Hopp har funnits under vintern och flera alternativa tidsscheman och tävlingsformer har tagits fram men nu har det kommit till vägs ände. En eventuellt tredje våg är på väg eller är redan här och vaccineringen är långtifrån klar. Det är för många matcher kvar att spela för att hinna slutföra turneringen på något som helst sportsligt vis.

- Vi har verkligen försökt vänta in i det sista med detta oerhört tråkiga besked, och har löpande jobbat med att hitta alternativa tävlingsformer som t.ex regionala/lokala gruppindelningar. För alla de spelare och ledare ute i landet som berörs är detta förstås ett riktigt nedslående besked. Men vi har kommit till en punkt där vi inte ser RM/USM som genomförbart, säger generalsekreterare Fredrik Joulamo.

Om läget i landet skulle ha varit ljusare och enstaka matcher skulle ha varit tillåtna kanske det hade ändrat saken. Men just nu finns inga sådana signaler.