Pristagare 2017-2018

Pristagare 2017-2018

Här hittar du alla MVP-pristagare (och övriga utmärkelser) för säsongen 2017-2018!

F05 Ekerö (Coacher Pernilla Vera Jr och Thomas Göransson)
Under året har utvecklingen gått stadigt framåt. Att gå in på träning med fokus, vilja och beredd på hårt arbete har gett resultat. Det har skett en häftig utveckling av din teknik som tillsammans med bra blick för spelet gör dig till en mycket värdefull spelare. Du har också börjat ta mer plats i laget med din personlighet, något som även blir viktigt utanför planen. MVP: Emilia Pergert.

F05 Kälvesta (Coacher Lena Hansen och Izabell Hansen)
Utmärkelsen går till en tjej som alltid ger 100% oavsett om det är träning eller match. Du har bra spelförståelse och är tuff i försvar. Skottet du har är bra – använd det mer.Fortsätt att ta plats, både på plan och utanför – fortsätt vara den du är.Sommarträna ordentligt, med löpning-styrka och teknik, så är vi coacher övertygade omatt du kommer att utvecklas ännu mer under kommande säsong. MVP: Melina Givand

F05 Nälsta (Coacher Elin Olander och Jesper Sjögren)
Årets MVP är en snabb och spelskicklig spelare som snabbt läser av spelet. Hon har utvecklat sitt försvarsspel och bollkontroll och tar på ett säkert sätt upp bollen i anfall. Under året har hon jobbat med den mentala biten när vinnarskallen tagit för stor plats på planen. Fortsätter hon med det tror vi hon får en lysande framtid inom basketen.MVP: Sigrid Olson.

F05 Villastan (Coach Lena Hansen)
Utmärkelsen går till lagets stora stjärna i löparspåret – tänk när du lär dig använda denna snabbhet och uthållighet även på basketplanen. Du kommer alltid till träning och match med ett leende och tar till dig av tränarnas instruktioner. Våga misslyckas för att lyckas – tro på dig själv, vi tror på dig!

Sommarträna ordentligt, med löpning,styrka och teknik,  så är vi coacher övertygade om att du kommer att utvecklas ännu mer under kommande säsong. MVP: Theodora Kidane.

F05 Ängby (Coacher Andreas Hansen och Johan Sandström)
En riktig lagspelare som inte bara har en bra inställning och omtänksam attityd utan också genom hård träning utvecklats massvis under året. MVP: Jentra Yllman.

F05 East (Coach Jan Fornbrant)
Årets MVP i F05 East går till en spelare som i stort sett aldrig missar en träning, hon suger åt sig alla instruktioner som en svamp och är inte rädd för att testa dem så snabbt som möjligt. På planen har hon visat prov på jämnhet i sitt spel och har varit en viktig spelare både offensivt och defensivt för oss. Spelaren har utvecklats massor den här säsongen och fortsätter hon så som kommer hon gå långt. MVP: Sohia Bolin.

F05 West All Star (Coach Lena Hansen)
Utmärkelsen går till en tjej som alltid ger 100% oavsett om det är träning eller match. Du har bra spelförståelse och ett väldigt bra skott som vi coacher gärna ser att du använder oftare. Du är inte alltid längst på plan men du är duktig på att blockera ut och läsa av vad som händer i försvar.Sommarträna ordentligt, med löpning-styrka och teknik, så är vi coacher övertygade om att du kommer att utvecklas ännu mer under kommande säsong. MVP: Maja Drakenberg Gulin.

F05 West Utveckling (Coach Lena Hansen)
Utmärkelsen går till en tjej som har haft hög träningsnärvaro hela säsongen samt alltid tar till sig av tränarens instruktioner.

Våga ta mer plats – både på och utanför basketplanen – du kan mer än du tror – Våga misslyckas för att lyckas. Sommarträna ordentligt, med löpning-styrka och teknik, så är vi coacher övertygade om att du kommer att utvecklas ännu mer under kommande säsong. MVP: Emma Gammer.

P05 Utveckling (Coach Björn Svanström)
En spelare med hög närvaro på träning och match, hög ambitionsnivå och vilja att alltid gör avtryck. MVP är Mac Pabilona.

P05 All Star (Coacher Viktor Baakki, Jussi Jokinen Saira och Björn Svanström)
En spelare som syns och hörs, han har tagit stora steg i sin utveckling som spelare denna säsong. Han leder sina lagkamrater och pushar dem i alla lägen. Ali är en viktig del i vårat lag och är även lagets coach på planen. MVP: Ali Taleb.

F04 Ekerö (Coach Olle Skogh)
MVP: Matilda Josefsson.

F04 Kälvesta (Coach Therese Pettersson)
Hon är en spelare med lugn och god spelförståelse. Stoppar lika bra i defense som hon levererar framåt. En bra ledare både på plan och utanför plan. MVP: Elvira Taaler.

F04 Villastan (Coach Johan Lindberg)
Hon är en spelare som älskar basket och har stora visioner för sin framtid som spelare. Hon är alltid är sugen på att lära sig nya saker och går in 100% för att verkligen nöta in de olika momenten.Hon har varit en stor tillgång för laget under året, både på och utanför planen. Hon har varit en stor faktor till lagets framgångar genom sitt smarta och omväxlande spel och hon sprider dessutom alltid en positiv energi bland sina lagkompisar. MVP: Kiana Vefaghi.

F04 Ängby (Coach Andreas Berntsson)
MVP: Moa Borg.

F04 Utveckling (Coacher Annica Lejdeborn och Olle Skogh)
I år har du visat en stor träningsvilja, och en vilja att bli bättre, vilket har resulterat i stora framsteg. Du missar inte en träning eller match, och är inte sällan och tränar extra i Vällingbyhallen utöver lovträning och öppet hus. Ditt engagemang och ditt driv bör vara en förebild för andra spelare som vill utvecklas. Ta sommaren och jobba vidare på bollkontroll och kondition så kommer vi se din utvecklingskurva fortsätta uppt även nästa säsong. MVP: Ellinor Tesfay.

F04 East (Coacher Andreas Berntsson och Olle Skogh)
MVP: Ida Borg.

F04 West (Coacher Kim Jägestedt och Natalie Pietrewicz)
Den här spelaren är lyhörd, ödmjuk och alltid villig att träna hårt och sätter på så sätt ett gott exempel för resten av lagkamraterna. Med sin fina bollkänsla och goda spelförståelse levererar hon snabba perfekta passar, smarta avslut och hjälper laget att behålla lugnet i stressade situationer. MVP: Elsa Fritz.

P04 Ekerö (Coacher Rolf Hall och Fredrik Axelsson)
För sin starka vilja att utvecklas på flera områden, alltid göra sitt yttersta, ta i och svettas, ökad styrka, blick för spelet, nöta nöta, har lett till fantastiska framsteg på trningarna i år till spelet på matcher där han nu utgör en stor trygghet i laget. Vi utser Anton Lindholm i P 04 Ekerö till säsongens MVP.

P04 Ängby (Coacher Joel Emnegard och Mikael Lundin)
En kille som har gått otroligt mycket framåt den här säsongen och är en viktig pjäs i laget. Han är en spelare som totalt kan ändra en matchbild när han kommer från bänken, och det är inte framförallt offensivt, utan det är defensivt han kan sätta totalstopp för motståndarna och hans energi smittar av sig på sina lagkamrater vilket gör att de andra fyra på plan och lyfter sig. Han är en go' kille som alltid har nära till skratt och är lite av en retsticka men vi gillar honom ändå. Träna på skills och fysa i sommar så kommer nästa säsong bli ruggigt bra för dig. MVP i P04 Ängby går till Alexander "Sandor" Winter!

P04 Villastan div 2 (Coacher Lars Simonsson, Patrik Brasch och Robert Hurra)
Grym attityd på och utanför plan! Är alltid på! MVP: Albin Demnert.

P04 Villastan div 3 (Coacher Lars Simonsson, Patrik Brasch och Robert Hurra)
Rookie-of-the-year! Ger alltid 120% och lite till! MVP: Angjelos Likrama.

P04 Utveckling East (Coacher Joel Emnegard och Rolf Hall)
Efter att ha börjat spela på nytt igen i slutet av förra säsongen har hans intresse och hans utveckling gått spikrakt uppåt. Han är viktig för laget med sin styrka och längd, han kan dessutom skjuta i bollen utifrån. Han frågar alltid vad han kan/ska göra bättre, lyssnar på vad man säger och försöker omsätta det till konkreta saker på plan, precis sådant som man vill se hos en spelare. Utanför planen gör han inte jättemycket väsen av sig men är en skön kille som hänger med alla och har en viktig del i hur laget har blivit tightare och schysstare mot varandra. Träna på lite fotarbete och dribbling i sommar så kommer du bli ännu bättre. Årets MVP i P04 Utveckling East är Julius Rosengren!

P04 All Star (Coacher Joel Emnegard, Mikael Lundin och Rolf Hall)
När jag skulle ta ut All Star-laget förra året såg jag den här killen och tänkte, visst han har bra längd, långa armar och bra skills, men han är inget All Star ämne p.g.a. hans uppträdande på träningarna. Han var inte koncentrerad, plojade runt och verkade inte vara så intresserad. Det gjorde att han inte kom med från början. Ju längre säsongen gick, desto mer började han sköta sig och det betydde också att hans basketspelande gick upp på nya höjder. Jag tog då med honom i All Star och då höjde han sig så mycket han kunde, trodde jag. Sen kom vi till den här säsongen och han har höjt sig , det har verkligen gått spikrakt uppåt och det visar att man inte är körd på att komma med i All Star, även om man inte kommer med från början. Han är numera en av de mer koncentrerade, intresserade och engagerade spelarna vi har. Det är ett absolut nöje att få coacha denna unge man. Årets MVP i P04 All Star är Fidel Hadege!

F03 North (Coacher Mady Mahdy, Jasmin Vogdani, Ebba Stenman, Noelmi Makuiza och Amalia Krantz)
Det här är en spelare som har hög arbetsmoral och ser baskethallen som sitt andrahem. Hon har utvecklats inom alla områden, framförallt som ledare och försvarsspelare samt tagit sig till Miki Herkel som en stark kandidat. Det är ingen tvekan att denna spelare kommer nå höga höjder inom basket och göra ett namn av sig. MVP: Lea Gnesutta.

F03 East (Coacher Mady Mahdy, Jasmin Vogdani, Ebba Stenman, Noelmi Makuiza och Amalia Krantz)
En stark och dominant spelare på sin position med egenskaper på nästa nivå. Hon har varit en viktig kugge i laget och presterat över förväntan. Trots en större skada kommer hon komma tillbaka starkare och hungrigare för att visa sig mäktig inom klubblen såväl utanför.  MVP: Agnes Molnö.

F03 West (Coacher Mady Mahdy, Jasmin Vogdani, Ebba Stenman, Noelmi Makuiza och Amalia Krantz)
Denna spelare är en motor i laget på matcher och träningar. Hon är överallt och gör sina lagkamrater bättre både på och utanför plan. Hennes karismatiska ledarskap är viktigt faktor till hur laget är sammanhållet och hon ser det goda hos alla i gruppen vilket gör henne till en exemplarisk lagkapten. MVP: Laura Monroy.

F03 South  (Coacher Mady Mahdy, Jasmin Vogdani, Ebba Stenman, Noelmi Makuiza och Amalia Krantz)
Om hon inte är spelare, är hon coach, materialare, sjukvårdare, lagmamma etc etc. Hon må vara en av de mindre men låter mest ändå och visar att storleken på hjärtat är viktigare än någonting annat. Detta pris har hon gjort sig välförtjänt av genom det hårda arbetet och tiden hon har lagt ned i hallen för att bli så bra hon kan bli. MVP: Viktoria Pettersson.

P03 Bredd (Coach Nils Rastborg)
Denna spelare har utvecklats enormt på kort tid, han har en extremt bra närvaro och en mycket bra attityd på både träningar och matcher. Han stävar efter att ta sig upp till all-star laget vilket jag tror han kan om han fortsätter att jobba på samma sätt och visar samma vilja och engagemang. MVP: Mahad Amin Abukar.

P03 All Star (Coach Alkiviadis Kiriakidis)
MVP: Vilmer Ahlborg.

F02 Svart (Coach Aswad Khandker)
Kämpar hårt, visar engagemang och alltid på glad humör. Hon kan gå långt om hon verkligen vill. MVP i Blackeberg F02 Svart går till Saga Horn.

F02 All Star (Coacher Thomas Göransson och Viveca Larsson)
En spelare med en enorm känsloglöd på planen - på gott och ont. När hon kontrollerar och använder sina känslor på rätt sätt så kan hon dominera matcher med sin höga fart och stora satsning i allt hon gör. Grym returtagning, stenhårt försvar och blixtrande snabba uppspel är hennes främsta kännetecken, som får medspelarna att älska och motståndarna att frukta henne. Årets MVP för Blackeberg F02 All Star är - Lina Romilsson.

P02 Utveckling (Coacher Viktor Baakki och Jussi Jokinen Saira)
Leder laget på och utanför plan, har haft en otroligt bra säsong. Hållit väldigt hög nivå på matcher både under säsong och slutspel. Ett solklart val. MVP: Hugo Sjögren.

P02 All Star (Coach Christer Sjögren)
MVP: Ludvig Simonsson Gavlefors.

DU17 (Coach Tobias Jäppinen)
Utanför planen en väldigt försynt person som inte gör mycket väsen av sig, men på basketplan finns bara ett läge – ”beast mode”! Otroligt nyttig för laget, både i anfall och försvar. En rå talang som fler har fått upp ögonen för, vilket lett att hon nu blivit kallad till ett par landslagsläger. MVP: Blanche Mampuya

HU17 (Coach Christer Sjögren)
MVP: Alex Dawit Woldu.

DU19 (Coacher Tommy Johansson och Tobias Jäppinen)
MVP: Elin Ingvarsson.

KFUM Ekerö – dam div 2 (Coach Tobias Jäppinen)
Sällan en av de spelare som gör mest poäng, men hon är otroligt nyttig på många andra fronter. Tack vare sin fysik och sin inställning får hon ofta till uppgift att spela försvar på motståndarnas största spelare. En slitvarg i försvaret och spelet under korgarna. MVP: Frida Berndtsson.

KFUM Vällingby – herr div 2 (Coach Christer Sjögren)
MVP: Sebastian Andersson.

Damlaget (Coacher Tommy Johansson och Adam Engström)
Till årets MVP utser vi en spelare som ofta verkar i det tysta där hon alltid ger sitt yttersta för de eller de uppgifter hon tilldelats.

På matcher hon mot flertalet Goliat fått stångas och med list samt styrka hon de större fått på fall.

Hon har mot korgarna likt en gepard exploderat och från shortcorner hon ostoppbar varit.

Hon graciöst i paint rört sig och ingen motståndare hennes rörelser kunnat matcha.

Likt Rodman hon längd mis-match burit med sig och likt hans iver och tilltro till sin förmåga hon i luftrummet dominerat.

Till 2018:s års MVP i damlaget vi för enorm arbetsinsats på alla plan Maria Halvarsson utser!

Herrlaget (Coacher Adam Engström och Tommy Johansson)

Årets MVP i herrlaget går till en spelare som har visat hög klass hela säsongen. Han har dessutom haft bäst träningsnärvaro samt alltid jobbat hårt. Med ett snitt på:

Poäng - 24.2 (2:a i Basketettan)
Returer – 10 (3:a i Basketettan)
Effektivitet – 27.4 (2:a i Basketettan)

Herrlagets MVP är – Joacim Edlund.

All Star Team Damer
Ebba Stenman 
Ebba Björklund 
Blanche Mampuya 
Alice Kindstrand 
Julia Lind 

All Star Team Herrar: 
Sebastian Andersson 
Ludvig Simonsson Gavlefors 
Joacim Edlund 
Daniel Persson 
Ramon Habtezghi 

Årets EB-coach(er): 
Årets EB-coacher har gjort allt ”på riktigt” och gett sina spelare en gedigen basketutbildning med en klar och tydlig spelidé. Detta har gjort att spelarna har utvecklats väldigt mycket. Årets EB-coacher är Ronnie Christensen och Fredrik Pfeiffer. 

Årets ungdomscoach
Hon har visat ett enormt engagemang under säsongen och kopplat greppet på två kvarterslag och All Star-laget på West-sidan. Hon tar hand om många spelare och ser till att de får utvecklas på bästa möjliga sätt. Årets ungdomscoach är Lena Hansen. 

Årets coach: 
Noggrann, proffsig och ställer hårda krav på sina spelare är några ord som kan beskriva årets coach. Det hårda jobbet han har lagt ner har gett en bra utveckling på alla spelare och det har också återspeglats i resultaten. Final 4 i RM, final i Spalding Basketshop Cup och final i Lampe Challenge. Årets coach: Christer Sjögren 

Årets damspelare
Vi till årets damspelare 2018 en spelare med stora ledaregenskaper som spelare likväl som coach vill utse.

Hon inom damlaget stort ansvar tagit och likt Moder Theresa hon för lagkamraters bästa värnat.

Hon med rutin och erfarenhet det yngre gardet lugnat och väglett och där visat hur tävlingsinstinkt, vinnarskalle och lugn tillsammans långt kan bära.

Hon på banan en flexibilitet av rang uppvisat där ingen geometrisk gåta visat sig för svår.

Hon motståndare huvudbry givit när hon spelbredd och speldjup maximalt nyttjat.

Hon de norra viddernas språk behärskar och på resande fot hon sina trupper väl guidat.

Till årets damspelare 2018 vi Ebba Stenman vill utse för hennes idoga insatser som offensiv och defensiv spelare likväl för hennes beundransvärda insatser som lagkapten.

Årets herrspelare:
Spelaren dök upp från ingenstans inför säsongen och ville spela i Blackebergs herrlag. Många klubbar hade jagat honom när han var yngre, både för basketettan och för ligaspel. Denna spelare har tagit ett stort ansvar i herrlaget genom att ha väldigt hög närvaro på träning samt att bära laget på sina axlar under matcher när det varit jämnt. Spelare jobbar oftast i det tysta, men är väldigt produktiv på planen. Årets herrspelare är Joacim Edlund

Årets Blackebergare
Utnämningen som årets Blackebergare går till en av våra medlemmar som alltid ställer upp och hjälper till med klubbens diverse arrangemang. Det kan gälla herr- och dammatcher, miniligan, EB- och RM arrangemang. Personer som honom är verkligen guld värda för en förening. Årets Blackebergare: Natnael Solomon Ogbomicael (aka Nato).