Pristagare 2015-2016

Pristagare 2015-2016

Blackeberg Baskets säsongsavslutning, MVP-festen, blev en riktig succé! Vällingbyhallen var full till sista plats, det var dunkuppvisning, trepoängstävling, Finess uppträdde och självklart delades det ut priser till våra duktiga spelare. Här hittar du alla pristagare!

MVP-pristagare 2015-2016

F05 Kälvesta (Coacher Lena och Izabel Hansen)
Priset går till en tjej som alltid är glad, lyssnar och tar till sig av coachernas instruktioner.

Spelförståelse och bra skotteknik är några av hennes styrkor.

Våga ta mer plats på planen och träna vidare på alla områden så är vi coacher övertygade om att DU kommer att bli en riktig baskettjej.

Priset går till – Maja Gulin.

F05 Nälsta (coacher Jesper Sjögren och Elin Fhölenhag)
Fantastiskt driv, kommer på trningen och ibland direkt från annan träning, kämpar alltid, gör sitt bästa, alltid i tid, positiv, väldigt fin motorisk utveckling. MVP till Nellie Mason.

F05 Ängby (coacher Emma Fornbrant, Johan Sandström och Andreas Hansen)
En glad och positiv tjej som alltid kämpar till svetten rinner. Jentra är en tillgång både på och av plan då hon sprider en positiv energi i hela gruppen och är en bra kompis. Utvecklingen har varit stor under 2015/2016 och hon har verkligen visat att hon älskar att spela basket! Jentra Yllman!

F05 Ekerö (coacher Pernilla Vera Jr och Thomas Göransson)
En spelare som uppfyller alla de krav man kan ställa på en MVP. En god lagkamrat med hög träningsnärvaro. Alltid glad och positiv mot sina medspelare och med en fantastiskt inställning att ständigt vilja utvecklas och förbättra sig på både träning och match. Att hennes hårda jobb dessutom lett till att hon blivit en riktigt duktig basketspelare gör valet enkelt. MVP för Blackeberg F05 Ekerö är - Frida Olofsson.

F05 Villastan (coacher Masis Hrant och Marcus Söderström)
Denna tjej är en spelare som har ett stort driv och alltid strävar efter att bli en bättre spelare genom att ta feedback och växa ännu mer. Hon går ihop med alla i laget och får oss att bli sammansvetsade. Årets MVP går till Tiffany Barbosa.

P05 Nälsta (Coach Björn Svanström)
En bra kompis, duktig spelare med stor potential, rätt inställning till träning och match samt viljan att tävla. P05 Nälstas MVP är: Richard Mendes.

P05 Villastan (coacher Henrik Diurson och Jack Toutoundji)
En lagspelare som kämpar hårt i både anfall och försvar och hjälper sina lagkamrater, gamla som nya, oavsett om det är träning eller match!

Han skapar en bra stämning i laget både på och utanför planen!

Alltid glad, positiv och hårt fokuserad på uppgiften är han ett föredöme och har visat sin delaktighet i hela lagets utveckling. P05 Villastans MVP 2016 tillfaller…..Gabriel Bergens!

P05 Kälvesta (coacher Viktor Baakki och Jesper Wennberg)
En spelare som visat stor utveckling under säsongen. Ali Taleb.

P05 Ängby (coacher Marcus Castegren och Daniel Dahlskog)
Priset går till en kile sm visar sin kärlek för sportenb både på och av planen. I år har han tagit stora kliv framåt med sin basket och visat att det egna drivet utanför hallen och coachens blick är vägen till en enorm utveckling. Han försöker alltid hålla humöret uppe både på sig själv och grabbarna i laget. Enda gången han klagar är när han tycker att vi gör för lätta övningar eller har för få träningar. Fortsätt att pusha dig själv och laget så kommer du kunna gå riktigt långt! Priset går till Samir Ahmed.

F04 Nälsta (coacher Erika Arkevret och Matilda Engdahl)
Årets mvp går till en tjej som alltid är på plats oavsett om det är träning eller match. Hon har en bra inställning som smittar av sig på sina lagkamrater. Hon lyssnar alltid och vill hela tiden utvecklas. Hon är en bra skytt med god teknik och sänker många snygga skott. Fortsätt som du gör! Årets MVP: Alexandra Gill. 

F04 Villastan (coacher Johan och Marcus Lindberg)
MVP går till en spelare som har utvecklats väldigt mycket under säsongen. Hon har haft hög träningsnärvaro och utvecklat känsla för både finter och skotteknik. Detta kombinerat med sin snabbhet har gjort henne till en stor tillgång både i anfall och försvar! Årets MVP Linn Elfsberg!

F04 Ekerö (coacher Olle Skogh och Eva Segerstedt)
En intelligent spelare med bra fokusering på träning och i alla övningar och har en vilja att alltid bli bättre - Denna spelare, har mkt bra teknik och spelförståelse, och ett skott som kan gå långt Att jobba med – Öka tempot och göra allt lite snabbare – Jobba på passningarna och aggressivitet. MVP: Emilia Segerstedt

F04 Ängby Röd (Coacher David Beling, Fabian Ahlborg och Andreas Berntsson)
För sin kämparvilja, träningsnärvaro, otroliga returantal och en lysande framtid inom sporten utnämner vi Filippa Sörensson till årets MVP för F04 Ängby Röd.

F04 Ängby Vit (Coacher David Beling, Fabian Ahlborg och Andreas Berntsson)
För en tjej med grymt fokus på match som kan se lite förbättring på träningarna utnämner vi Elin Ekdahl Roos till årets MVP i F04 Ängby Vit.

F04 Kälvesta (Coacher Angelica Onevi och Günesh Öztürk)
MVP går till en tjej med högätrningsmoral, hon är i hallen innan träningen börjar och skjuter och hon är alltid fokuserad på träningarna. Hon lyssnar och tar till sig nya instruktioner och har verkligen utvecklats under sösongen. Hon har ett grymt skott som hon kan använda både från studs och från stillastående, och hon har blivit tuffare och snabbare i defense. Fortsätt träna hårt och våga utmana dig själv hela tiden så kommer din utvecklingskurva gå spikrakt uppåt! MVP: Vendela Veberyd.

P04 Kälvesta (Coacher Mi Eriksson och Robert Hurra)
För hög spelförståelse och en förmåga att vara på rätt plats under matcherna. Han är engod lagkamrat som hjälper sitt lag till framgång. Zacharias Sanders.

P04 Ängby Vit (Coacher Joel Emnegard och Tondar Jahangiri)
Med en glöd som få och med ledarskapsegenskaper som Dwayne Wade, Tim Duncan eller Kevin Garnett och en definitiv framtida lagkapten om han fortsätter på inslaget spår, så vinner han årets MVP-pris. Han har missat två träningar på hela året och det inkluderar lovträningar, visar han att han inte bara är en ledare med hjälp av rösten, utan han föregår även med gott exempel. Han försöker alltid göra sitt bästa, men när han misslyckas blir han sur på sig själv och försöker igen tills han lyckas. Med detta sagt kan vi presentera årets MVP i P04 Ängby Vit: Sefoniyas Woldu!


P04 Ängby Röd (Coacher Joen Emnegard och Tondar Jahangiri)
Av plan är han en bra lagkamrat, har alltid ett leende på läpparna och går alltid att skoja med. På plan är han dominant, han tar för sig, han ser alltid sina lagkamrater och gör alla på plan bättre, både offensivt som defensivt. Han vågar säga till om någon är stökig på träning och lyssnar alltid ihärdigt på vad man som coach har att säga. En väldigt bra basketspelare helt enkelt och en väldigt bra lagkamrat. Lite jobb med tekniken så kan den här killen gå precis hur långt som helst. Årets MVP i P04 Ängby Röd: Jakob Arfalk!

P04 Villastan (Coacher Lasse Simonsson, Patrik Brasch och Mikael Cederlund)
- En kille med superbra attityd som alltid ger jrnet och har en utvecklingskurva som pekar rakt upp! Fortstt i den riktningen, s finns inga grnser fr hur bra du kan bli! - Hosse Tesfayi

F03 Blackeberg All Star East (Coach Bakar Bakar)
Denna säsong har visat sig vara en lång och tuff säsong för dig med en del motgångar. Men trots det har du visat på en enorm utveckling och framsteg och din kärlek för basket fortsätter att bara växa. Du har lagt ner enorma mängder timmar på att träna basket och utvecklat en fantastisk passion för sporten som kan ta dig hur långt som helst. Dina basketkunskaper är på spetsen av vad jag har sett både i vår verksamhet men också ute basket Stockholm och Basket Sverige bland spelare i er ålder. Fortsätt ditt hårda jobb, du är verkligen på god väg.  Linn Ekberg.

F03 Hässelby Gård (Coacher Viktor Mebrahtu och Spiros Karitsos)
Denna spelare klagar aldrig, viker aldrig ner sig och ger alltid 110%. Hon spelar aggressivt överallt på plan och med mycket energi och vilja vilket gör att det smittas till de andra lagkamraterna. Hon är dominant genom flera egenskaper samtidigt som hon är ödmjuk mot andra utanför plan. En riktig stjärna! MVP: Laura Monroy.

F03 Vällingby (Coacher Mady Mahdy, Masis Hrant och Noelmi Makuiza)
Denna spelare har kommit ifrån en lång paus i basket och har denna säsong presterat över det förväntade och haft en hög utvecklingskurva där vilja och energi beskriver denna spelare. Hon är dessutom social med alla inom laget och tillför mycket glädje. MVP: Yorsalem Yemane

F03 Skattegården (Coacher Mady Mahdy, Masis Hrant och Noelmi Makuiza)
Denna spelare har tidigare varit blyg i spelet och inte vågat ta för sig men nu har det vänt och hon är den spelare som framhäver sina lagkamrater genom att göra grovjobbet och slita i försvar. Hon spelar alltid osjälviskt och tar varje feedback hon får vilket gör henne väldigt coachbar. Fortsätter hon våga mer blir hon en värdefull spelare även i framtiden. MVP: Saga Grentzelius

F03 Ängby (Coacher Kim Jägestedt och Mats Brodin)
För att hon alltid är positiv och sprider glädje i laget, alltid jobbar hårt i försvar, är snabba som en virvelvind i anfallet och ständigt fortsätter att utvecklas. MVP 2016: Emma Wallander

F03 Ekerö (Coacher Karin Wivallius och Hanna Lindqvist)
En spelare som har tagit stora kliv framåt i utvecklingen i år. Hon är en god förebild i laget genom sin kämpaglöd och sin förmåga att aldrig ge upp, varken på träning eller under match. Hon är tjejen som är jobbigast att spela försvar på - hon blir ju aldrig trött! MVP till Embla Qvarfort. 

F03 West allstar (Coach Mady Mahdy)
Denna spelare är inte bäst på allt men hon använder viljan och energin för att se till att det ska bli så. Hon spenderar mest tid i hallen och har pondus i hennes sätt att arbeta på plan. Hennes kärlek till sporten är enorm och med stort stöd av familjemedlemmar har denna spelare en ljus framtid i basket. MVP: Lea Gnesutta

P03 Vit (Coacher Jerry Elfström och Awet Abraham)
Årets MVP går till en vass kille som sätter laget före jaget och gör det där lilla extra, vare sig det är på match, träning eller att hjälpa sina lagkamrater. Han har även mognat mest under säsongen och vuxit fram till vår kapten, mest pålitliga scorer och sätter tonen i defense i varje match/träning. MVP går till Oskar Nilsson!

P03 Ekerö (Coacher Weine Kallman och Rolf Hall)
MVP till Love Kallman.

P03  Ängby (Coach Alkiviadis Kiriakidis)
MVP går till vår David som men sin vilja och bestämdhet alltid vinner över Goliath. MVP till Kevin Olsson.

P03 Allstar (Coach Alkiviadis Kiriakidis)
MVP går till en talangfull kille som utvecklas hela tiden och arbetar hårt för att uppnå sina mål. Han heter "ale le blue" Philippe Auvray.

F02 Skattegården (Coach Fredrik Westerståhl)
Årets MVP för F02 Skattegården är en tjej som alltid gör sitt bästa , bra inställning på match och jobbar hårt för laget både på och utanför planen. Hon har utvecklats mycket under året och går stadigt framåt....Årets MVP är Emelie Tanassan!

F02 Ängby (Coach Viveca Larsson)
MVP går till en tjej som steppat upp rejält denna säsong. Men en stark kämpaglöd och vinnarinstinkt har hon börjat ta ansvar och leda laget. Alltid med en positiv inställning till sporten! Fortsätt såhär så kommer du att utvecklas till en lugn och självsäker spelare. MVP till Sandra Svensson!

F02 Grimsta (Coacher Robert Jonsson och Olle Kallur) 
Har spelat stort på planen hela säsongen. Nuff said... MVP till Hermela Tewelde.

F02 Ekerö Röd (Coacher Thomas Göransson och Nina Hjelm)
En spelare som utstrålar massor av energi i laget, men som i flera år har jobbat hårt med att få det att vara rätt energi – den positiva. Hon har alltid varit en duktig och tongivande spelare, men det hårda jobbet har gjort att hon också fungerar som en positiv ledare och oerhört viktig pådrivare på både match och träning. Hennes spelsinne, vilja och explosivitet gör henne svårstoppad för motståndarna och med fortsatt utveckling och lite bättre kondition kommer hon kunna gå riktigt långt. Årets MVP för Blackeberg Ekerö röd är – Mea Nyström.

F02 Ekerö Vit (Coacher Thomas Göransson och Nina Hjelm)
En spelare som i år tagit enorma kliv framåt i sin utveckling och gått från att vara en duktig spelare till att bli en avgörande faktor för lagets framgångar. En tydlig vilja att bli bättre i kombination med ett något bättre självförtroende har lyft spelaren till en ny nivå och hon börjar kännas mer och mer trygg i sig själv som basketspelare. Hon har hoppat in i flera andra lag under säsongen när det funnits behov av det och klarat det galant. Med lite mer tuffhet och fortsatt träning finns alla förutsättningar att bli en framtida stjärna. Årets MVP för Blackeberg Ekerö vit är – Jennifer Lindqvist.

F02 All Star (Coacher Robert Jonsson, Olle Kallur och Thomas Göransson)
Hon har tagit stora kliv i alla aspekt av sitt basketspelande denna säsong. Ett välförtjänt erkännande av utveckling. MVP till Michelle Hjelm.

P02 Ängby (Coacher Daniel Pietrewicz och Adam Nilsson)
MVP går till en spelare som alltid kämpar och tar i! Han är en bra lagkamrat med en skön attityd. MVP går till Theo Winter.

P02 Vällingby (Coacher Joel Emnegard och Mikael Lundin)
I år var det extra svårt att välja MVP, inte på grund av brist på spelare som vi kunde ge det till utan tvärtom, men den här killen stack ut lite extra. Han har haft nästintill perfekt närvaro och en vilja att lära sig. Han har varit viktig för oss, dels på den offensiva planhalvan, men framförallt på den defensiva. Med ett sådant defensivt ankare vet våra mindre spelare att de kan kliva upp och spela ännu mer aggressivt för de har alltid honom där under korgen som hjälp. I Göteborg visade han att när han vill så kan han dribbla igenom vilket försvar som helst, det ser väldigt avigt ut, men det går. Han har blivit kär i skottet, han kan skjuta, inget snack om saken, men tar han den till korgen blir det poäng varje gång. Om han bara fortsätter jobba så kan den här killen bli hur bra som helst. MVP i Blackeberg Vällingby P02 är Ludvig Simonsson-Gavlefors!

P02 Hässelby Gård (Coach Viktor Baakki)
En spelare som har gått framåt rejält på både basketplan och utanför. Han visar denna säsong god ledarskap och kamratskap.  Mustafa Taleb.

P02 Allstar (Coacher Daniel Pietrewicz och Mikael Lundin)
MVP går till en spelare som ständigt vill bli bättre och är en viktig pusselbit i laget! Han har god ledarkaraktär och älskar basket. MVP går till Elias Gustafsson!

DU15 (Coacher Karin Lund och Angelica Onevi)
MVP i F01 går till en tjej som alltid lyssnar, som vill utvecklas, som har otroligt bra närvaro och som alltid ger allt på träning o match.

Trots att hon jobbar stenhårt i försvar orkar hon även se till att vi får upp bollen i anfall. Denna säsong har hon till coachernas glädje vågat ta fler egna avslut.

Fortsätt våga ta för dig ännu mer så kommer motståndarna få det tufft. Tror inte du förstår hur duktig du är.

MVP #32 Cajsa Anderfors

HU15 nivå 3 (Coach Andreas Berntsson)
Han är en spelare som trotts sin ringa längd har bra koll på allt runt planen och på planen. Han får kämpa dubbelt så mycket som de större spelarna men gör detta på ett sätt som visar att längden i basket inte är allt. Om alla spelare skulle besitta hanss intresse, ordning och reda samt engagemang för sin sport skulle livet vara underbart för oss coacher. MVP: Jassin Mahdy

HU15 nivå 1 (Coach Andreas Berntsson)
Han är en spelare som är en nyckelspelare för laget både i anfall och försvar, han tar både returer och rör sig bra med bollen i sina händer trots sin storlek och unga ålder. Han har burit laget i många matcher under säsongen vilket har hjälpt laget i matcherna. Han har även ett träningsdriv som kommer ta honom framåt mot en förhoppningsvis bra karriär inom basketen. MVP till Axel McCarthy

DU16 (Coacher Jan Fornbrant och Tobias Jäppinen)
Hon har haft en bra utveckling under säsongen och hennes offensiva skills har slipats. Hon ger en stabilitet i spelet, såväl offensivt som defensivt. MVP till Alice Kindstrand.

HU16 (Coacher Adam Engström och Essey Abera)
MVP till Elias Sandström.

DU17 (Coacher Jan Fornbrant och Tobias Jäppinen)
MVP går i år till en riktig ledare ute på golvet. Hon kan skjuta treor, har en bra attack, men framför allt har hon en bra förståelse och blick för spelet. Detta är givetvis viktiga egenskaper för en point guard! Till nästa år hoppas vi få se dig i damlaget!  MVP till Adelie Centerstam.

HU17 (Coacher Adam Engström och Essey Abera)
MVP till Wiggo Wiberg.

P99 Vit (Coach Nathan Edidovich)
Tekniskt har Han har utvecklats flera klasser denna säsong. Han har varit en bidragande orsak till att laget spelar för varandra. Att kunna lära av gårdagens misslyckanden och se fram mot morgondagens möjligheter, med inställningen "never give up", kommer man långt. En liten guard med stort hjärta.  Årets MVP - Moisis Simeonidis.

DU19 (Coacher Tommy Johansson och Shawn Guy Mbemba)
En virvelvind på planen är och hon från bakplan laget bär. Genom försvarsmurar hon kryssat för att sedan motståndarpubliken hyschat. Drives, Assist och poäng i mängder hon under säsongen skapat, som med laget tillsammans vinster kapat. Vår bollvirtuos med quickness i mängd, matcher hon utnyttjat till sin fulla längd. Hon andra bättre gjort, när hon passningar levererat fort. I försvar hon motspelares förhoppningar minskat i ett ryck, när hon steppat upp i ett med högre tryck. MVP DU19 vi Sinit Tesfaslassie tilldelar för alla precisionspassningar hon fördelar.

HU19 (Coacher Adam Engström och Essey Abera)
MVP till Wille Ström.

Damlaget (Coacher Tommy Johansson och Shawn Guy Mbemba)
Från Rusernas tjänstgöringsland hon härstammar, vår demon som priset MVP Dam med accuratess avdammar. Som Gurans vän hon farlig är, fr dem som annan färg än hennes bär. Hon basketfrälst av fröjd, som utan hall ej r nöjd. Hon garnet detta år extra trasat, när motståndarna bakom henne hasat. Huvudbry hos motståndare hon givit, när hon stora stats i protokollet skrivit. MVP Dam till sharpshootern vi ge, med hopp om vi fler sådana säsonger får se. MVP på många sätt vi till Günesh Öztürk ge med all rätt.

Herrlaget (Coacher Jonathan Haile, Mady Mahdy och Arin Vartanian)
Ramon har under året varit lagets pointguard. En roll som Ramon har tagit ansvar för och förvaltat väl. Han har under året växt som spelare, lagkamrat och person. Med sin spelstil och spelförståelse har han gjort det svårt för många motståndare och underlättat för sina lagkamrater. MVP till Ramon Habtezghi.

All Star Team Damer

  • Soufia Inoussa
  • Günesh Öztürk
  • Hanna Lundberg
  • Amalia Krantz
  • Alva Lorentzi

All Star Team Herrar

  • Axel McCarthy
  • Wiggo Wiberg
  • Ramon Habtezghi
  • Brayan Angulo
  • Charles Carayol

Årets Blackebergare
Björn Svanström som dragit igång föräldraföreningen och tagit ett helhetsansvar för logidelen under Blackeberg basket Cup vilket gör att vi skapar en mycket uppskattad turnering för lagen som kommer utan för Stockholm och sover över. Björn har stora planer för föräldraföreningen som förhoppningsvis kommer hjälpa klubben att bli ännu bättre organiserad under bland annat läger och  andra arrangemang.

Årets Coacher
Det är inte så vanligt att Blackeberg basket tar medalj i Scania Cup men detta år så skedde det genom Du19 som vann bronsmedaljen. Årets coacher är Tommy Johansson och Shawn Guy Mbemba.

Årets Herrspelare
Denna spelare har visat att det går att förändra sig som person både på planen och utanför om man är beredd att jobba hårt för sin egen utveckling som människa. Årets herrspelare: Brayan Angulo.

Årets damspelare
Som en furie hon över basketplanen skrider med uppdrag att ge motståndare svåra tider. Hon targetuppgift tagit med bravur och motståndare nedkämpat i dur. Hom schema pusslat för att passa och oss som lag hon gynnat en massa. Hon i laget rutinerad är trots den ringa ålder hon bär. En kämpe av klass denna säsong visat sig otroligt vass. Det med oss den glädje ger när vi henne hedras tillsammans med er. Årets damspelare tilldelas Louise ”Lollo” Böhme.