PU16 och DU17 till Final 4 i USM

PU16 och DU17 till Final 4 i USM

Två av våra fyra lag tog sig vidare till Final 4 efter helgens spel i USM! Stort grattis till PU16 och DU17!

PU16 som spelade i Lomma gick obesegrade genom gruppen efter vinster mot Malbas, AIK, Danderyd och Lobas. Sista matchen mot Lobas blev den svåraste, men Blackeberg lyckades ändå vinna med stabila 87-71.

Blackebergs Nathaniel Nzonyansi blev framröstad till omgångens lirare (för fjärde gången)! 

Nathan

Hemma i Vällingbyhallen där DU17 spelade blev det klart redan på lördagen att Blackeberg och Luleå skulle gå till final 4 efter att båda lagen vunnit sina två matcher. Söndagens match blev alltså avgörande för vilket av de två lagen som skulle ta hem gruppsegern. Matchen blev en riktig rysare där det krävdes förlängning innan Luleå till slut kunde stå som segrare med siffrorna 81-77.

Våra HU19 som spelade i Göteborg var nära att gå vidare. Högsbo, Djurgården och Blackeberg slutade alla tre på två vinster, men tyvärr hade Blackeberg sämst mållskillnad i de inbördes mötena och gick därmed inte vidare. 

Slutligen hade vi våra HU21 som spelade i Umeå. Chansen till avancemang levde kvar inför den sista matchen mot Fryshuset, men Fryshuset drog det längsta strået och vann med 102-75 och gick därmed vidare tillsammans med Umeå som vann gruppen. 

Final 4 i USM spelas 13-15 maj i Uppsala.