Ny logotype

Ny logotype

Att bygga en riktigt bra basketförening kräver mycket tid, pengar, energi samt en hel del kunskap. Detsamma gäller när man ska skapa ett enhetligt utseende som medlemmarna kan enas kring och känna sig stolta över.

Enhetlighet skapar en känsla av delaktighet och kraft vilket är viktiga komponenter för att kunna nå framgångar med en idrottsförening. Är man dessutom iklädd en snygg skrud så skadar det inte.

Genom åren har våra logotypes tagits fram väldigt hastigt i sista stund och utan någon större eftertanke eller arbetsinsats.

Den senaste logotypen har vi nu levt med under 15 års tid och det har nu blivit dags för att förnya sig med en ny logotype och grafisk profil.

En genomtänkt profil som anstår en förening av Blackebergs storlek, en logga som ser bra ut på våra profilkläder och som kan användas på många olika sätt.

Vi har arbetat med detta projekt sen i våras, stött och blött otaliga varianter, skisser och typsnitt.

Till min hjälp att förverkliga denna ”dröm” har jag fått världens bästa hjälp och support av en fantastisk förälder och dennes designbyrå, stort tack!

I klubbens nya visuella identitet har vi lagt fokus på att behålla igenkänningsfaktorn från tidigare logotypen, skala ner antal objekt samt fräscha upp och modernisera dessa. Vi har gjort om den klassiska Blackebollen med fötterna samt textlogotypen med Blackebergs-bågen.

I den nya visuella portföljen ingår två uppdaterade logotypes, nya färger, ett nytt bildspråk och nytt typsnitt.

Vår nya logotype är en re-making av den ursprungliga beställningen där logotypen skulle bestå av två B:n, istället blev det som alla vet två BEN!

Den nya logotypen innehåller nu två B:n, ett tjockare B med ett tunnare B i sig. Logotypen består av tre olika komponenter som man kan extrahera delar av beroende på användningsområdet.

Logotypen kommer att kunna delas upp på tre olika sätt:

1. bokstaven B

2. Bollen med bokstaven B

3. Boll med bokstav och text runt - både i en engelsk och en svensk version.

Våra nya bilder ska vara moderna och avskalade, men med en genuin och naturlig känsla. Vi har tidigare arbetat med en ljusare röd färg som var svår att få samma ton på beroende på vad man tryckte den på.

Nu kommer vi att använda oss av en något mörkare, fylligare röd färg som fungerar bra på textil, tryck och digitalt. Vi kommer även använda oss av svart och grått som accentfärger.

En målsättning med den nya identiteten är som sagt att ge oss ännu bättre förutsättningar att skapa riktigt bra digitala produkter samt snygga profilkläder.

Vårt nya typsnitt är gjort för att vara tilltalande, effektivt och skapa förutsättningar för att förstärka tydligheten i såväl användarupplevelse som kommunikation.

Du kommer bland annat uppleva vårt nya uttryckssätt på våra profilkläder, matchkläder, hemsidan, Facebook, Instagram, i vår marknadsföring och i våra brevutskick.

Alla förändringar kommer inte kunna ske över en natt. Vi kommer successivt rulla ut vår nya logga med start den 16 november på banderoller i hallen.

Den stora lanseringen av profilkläderna kommer att ske under klubbkvällar hos Basketshop i början av december.

Ytterligare exempel på klubbens nya grafiska profil: