Möt vår nya trygghetsambassadör

Möt vår nya trygghetsambassadör

Möt vår nya trygghetsambassadör - Alva Lorentzi!

Berätta lite om din bakgrund i klubben

Jag började spela i Blackeberg som sjuåring (2007) och slutade under mitten av säsongen 17/18. Spelade då med damlaget. Efter 10 års spel var det tyvärr dags att tacka för mig. 

Som 14-åring började jag assistera F05 Ekerö och där stannade jag i två säsonger. Efter det coachade jag mitt första egna lag, P08 Ekerö, med dem blev det en säsong. Idag coachar jag F09 Ängby och är nu inne på 3e säsongen med dem.

Vad tycker du om Trygghetsprojektet som vi arbetat med i Blackeberg?

Spelares, coachers och föräldrars trygghet är enligt mig en otroligt viktig del av en välfungerande och välmående verksamhet. Att vara en del av en idrottsklubb är så mycket mer än bara utövandet av sporten. Trygghet kan innebära olika saker för olika personer, men oavsett hur trygghet definieras så är det viktigt att allas upplevelse i klubben är positiv. Trygghetsprojektet lyfter fram klubbens arbete mot alla former av kränkningar och fungerar som ett stöd för den som behöver det (exempelvis via oss trygghetsambassadörer). Svaret på frågan är alltså att jag tycker detta projekt är jättebra och jätteviktigt! 

Vad är det viktigaste i din roll som Trygghetsambassadör?

Att få alla att känna sig hörda och att vara tillgänglig för alla som behöver stöd och råd. Jag vill vara en person som andra väljer att vända sig till i förtroende. 

3 snabba:

Favoritspelare?

Diana Taurasi

Coachförebild?

Jag har faktiskt ingen specifik person som förebild. Jag plockar bitar som jag gillar från många olika coacher. 

Fun fact om dig?

Jag är helt ointresserad av att titta på sport på tv eller dator, det gäller även basket. Jag vill se matchen live eller inte alls.