MVP-pristagare säsongen 21-22

MVP-pristagare säsongen 21-22

Efter två år med inställda MVP-fester p.g.a. pandemin kunde vi äntligen ha vår traditionsenliga säsongsavslutning i Vällingbyhallen! Här hittar du alla pristagare säsongen 2021-2022.

F09 Svart (coach Julian Zizak)
En spelare med stark träningsnärvaro som tagit stora kliv i sin utveckling både på plan men även som ledare! MVP: Ellinor Barsaum.

F09 Hässelby (coacher Stina Wallius, Elin Mengüc, Hanna Lindberg, Mikael Larsson och Martin Wallen)
Denna spelare ger alltid 100% på både träning och match. Spelaren har visat att hon hela tiden vill utvecklas och göra laget ännu bättre.

En som ÄLSKAR basket över allt annat!

Årets MVP till nummer 95 Molly Engvall.

F09 Ekerö (Coach Tomas Jonsson)
Årets utmärkelse går till en tjej som går på alla träningar, matcher, turneringar och läger.

Hon är alltid positiv och peppande till lagkamraterna i med och motgångar.

Hon vill alltid lära sig mer och har utvecklats enormt sen hon började för bara några år sedan.

Med en helhetsblick för spelet och en oräddhet är hon avgörande både offensivt och defensivt. Hon gör massor av poäng, steals, och avgörande passningar.

Hon är inte bäst på en enskild sak, hon är bäst på helheten.

 MVP: Amanda Westlund.

 P09 Ekerö (coacher Mattias Mild och Thomas Nilsson)
Han ger alltid 100% bde i anfall men framfrallt frsvar. Har frmga att trycka p det lilla extra vilket tnder laget. En stark och snabb  avslutare med bra blick fr spelet. MVP P09 Ekerö: Malte Mild.

P09 Svart (coacher Gustav Lindahl och Martin Hansson)
Denna kille är alltid en ledare på plan och gör sina lagkamrater bättre. Så fort han är på bänken vill han in snabbt igen. Han peppar alltid sina lagkamrater när han är på plan, på bänken eller på läktaren. MVP: Vincent Wirås.

P09 Vit (coacher Andreas Berntsson och Christer ”Hets” Lönnqvist)
MVP: Muzamil Abukar

P09 Röd (coacher Lars Simonsson och Nisse Höglund)
MVP: Tyko Fällström Appelgren

F08 Svart (coacher Rasmus Özboga Abrahmsén och Tomas Bayray)
En spelare med mycket energi både på och av plan. Hon ser till att stötta sina lagkamrater och ser till att alltid ge den där extra procenten av hennes energi och uthållighet. Hennes påverkan leder då till att både lagets framgång men även också en bra stämning bland sina lagkamrater. MVP priset för Blackeberg F08 Svart är Alba Nilemo.

F08 Vit (coacher Håkan Rosendahl och L-G Brundin)
Fokuserad, Frekvent, Fysisk, Framgångsrik, Familjär. Kort sagt en förebild – MVP 2022 hos F08 Vit är ……. Linnea Slotte.

F08 Röd (Coacher J-A Björnspjut, Sofia Engberg och Emma Hertin)
Den här spelaren ger allt i alla lägen. Hon är enormt viktig för oss i försvar och returtagning samtidigt som hon petar i de där viktiga poängen. Årets MVP i F08 Röd är Julia Stjerna.

P08 Svart (coacher Mazen Taha och Carl Lörne)
Denna spelaren har axlat stort ansvar fr laget under ssongen och srskilt efter jul klivit fram i match efter match som stjrnan p plan. Trots alla hinder har hans fart och vilja varit avgrande fr laget i flertalet matcher som slutat i vinst. MVP går till Qusai Taha.

P08 Vit (coacher Jan Fornbrant och Olle Skogh)
Årets utmärkelse går till en kille som allt som oftast får den otacksamma uppgiften att ta bort motståndarnas mest viktiga spelare då han har en snabbhet, god fysik och är grym i försvar. Spelaren kommer på alla träningar och gör alltid jobbet utan att någonsin visa någon form av negativitet. Vi coacher är övertygade om att du inte hade en tanke på att få det här priset när du gick till MVP-festen idag för du har inte själv koll på hur viktig du är för oss coacher och för laget. Årets MVP i P08 Vit går till Wilmer Ekberg.

 P08 Röd (coacher Johan Hansson, Johan Engren och Viktor Vicklander)
Dominant i lagets anfallsspel under hela säsongen. MVP: Osvald Hammarström.

F07 Ekerö (coacher Olle Skogh och Ella Berglund)
Årets MVP i F07 Ekerö går till en spelare som har utvecklats både på planen och som lagkamrat. Hon gör alltid ett bra jobb på planen och kämpar och är en intelligent basketspelare. Med egenskaper som blick för spelet, smartness, bra teknik, grym snabbhet och ett mycket snabbt och bra skott är hon svårstoppad. Fortsätt med ditt arbete med bollteknik och ett passningsspel så blir du komplett framåt. I fårsvar är du smart, men kan bli bättre i försvarstekniken. MVP: Julia Stenbaek.

F07 Röd (coacher Anton Svanström och Sofie Diurson)
Under säsongen har hon bevisat ett flertal gånger att hon har vad som krävs för att avgöra matcher till vår fördel. Detta gör hon genom sitt otroliga sinne för spelet. Hon skapar inte endast möjligheter för sig själv utan även för hennes lagkamrater, vilket gör henne till ett stort hot för motståndarna. MVP för F07 går till lagets motor Belize Ibañez Mengüc.

P07 Vit/Svart (coacher Jussi Jokinen Saira och Mustafa Taleb)
Från dag ett denna säsong då han började spela basket har Noah alltid visat en vilja att bli bättre, lyssna på instruktioner och fråga vad han behöver utveckla som basketspelare. Därför har han utvecklats enormt och är lagets MVP. MVP säsongen 2021/2022 i P07 Vit/Svart är Noah Pasternack.

P07 Röd (coacher Jonathan Haile och Jussi Jokinen Saira)
MVP: Benjamin Espinoza

F06 (coacher Tobias Jäppinen och Kim Jägestedt)
Hon har hållt en jämn och hög nivå genom hela säsongen och varit viktig för laget såväl i anfall som i försvar. Har lätt för att lära sig nya saker, både tekniskt och taktiskt. Spelar alltid med ”big brains”. MVP: Florence Wannfors

P06 Vit (coacher Johanna Ruda och Tomas Bayray)
MVP  kommer i år att gå till en kille som med sitt hårda arbete blivit en av lagets meste poängplockare. Med sin smarta speluppfattning och luriga förmåga ser han öppningar som gör alla i laget bättre.  Han utmärker sig med en spelstil som grundar sig i kvickhet, reser sig med stenhårda pass och toppas av fantastiska returer. Han har med sitt stora försvar varit viktig och ledande i att styra vårt lag hela vägen till årets Lions Cup guld.  MVP: #28 - Antonio Trevisan

P06 Röd (coacher Ronnie Christensen och Fredrik Pfeiffer)

Årets MVP i 06 går till en kille som exemplifierar de tre kriterier som laget vilar på - Närvaro, Insats och Prestation. Han toppar närvarolistan i år igen med 98%. Han tävlar för fullt och ger alltid 100% på både träningar, matcher…och även uppvärmningar. Hans orädda, tuffa spelstil i både anfall och försvar ger resultat vilket syns i de flesta kolumner i statistiken. Most Valuable Player - Wilmer Christensen.

F05 Vit (Coacher Tiina Rossi och Viktoria Pettersson)
Denna spelare har visat ett stort hjärta för sporten basket och sitt lag. Hon har under alla år visat ett stort engagemang både under träning och under match med hög närvaro och stor energi, och varit en utmärkt team player. Årets MVP i vit 05: Linnea Pettersson.

F05 Damutveckling (coacher Daniel Nilo, Molly Almqvist och Vici Fagan)
”En ledande spelare med sitt engagemang, ledarskap, tuffa defense och inställning. Har under säsongen tagit stora steg i offense och har en ljus framtid som defensivt rivjärn och playmaker.” Vår MVP är Ebba Sjögren.

P05 (Coach Björn Svanström)
Motivering: Alltid 100% på träning och match vilket ger resultat för både jaget och laget. P05 MVP 2021/2022: Markus Goffhé.

P05 (P06 Röd i U17 serien) (Coacher Ronnie Christensen och Fredrik Pfeiffer)

Årets mest värdefulla spelare går till den spelare som är vår motor i både anfall och försvar. Han håller i vårt anfall som en riktig basketgeneral, han ökar trycket i försvar och skämmer ofta bort oss med bländande passningar. De senaste månaderna har han även axlat kaptensrollen och vuxit som ledare för laget. Utan honom hade vi inte kunnat vara lika framgångsrika som vi varit, årets MVP - Nathan Nzonyansi!

P04 Vit (Coacher Rolf Hall och Mikael Cederlund)

 Försvarsgiganten som tar emot 3 offensiva fouls i samma match utan att klaga. Konrad har utvecklats till en given startspelare under de senaste tre säsongerna. MVP i P04 Vit: Konrad Alvesson. 

P04 Herrutveckling (coacher Olle Lundén och Damian East)
Den spelare som ALLTID är på träningen. ALLTID gör sitt bästa. Han leder laget från sin guardposition och sätter tonen i lagets aggressiva försvar. MVP: Hosse Tesfaye.

DU19 (coach Tommy Johansson)
MVP: Hannah van Rooij

HU21 (coach Christer ”Hets” Lönnqvist)
MVP: Sokratis Pavlidis

Damlaget (coach Tommy Johansson)

MVP: Frida Berndtsson

Herrlaget (coacher Stefan Bergman och Christer ”Hets” Lönnqvist)
MVP: Joacim Edlund

Årets Damspelare
Hon visar vägen i det alla pratar om, att fortsätta spela basket upp i åldrarna. Hon har varit Blackeberg trogen sedan barnsben. En stabil ledare i damlaget. Årets damspelare:  Moa Bertilsson

Årets Herrspelare
När denna spelare var en liten pojke och sprang omkring i hallen så berättade hans mamma att den här killen kommer att kunna bli bra på basket och mamman hade helt rätt. Idag bär han sitt lag till stora framgångar och har fantastiska prestationer på planen. Årets herrspelare:  Nathan Nzonyansi

All Star Team Damer: Maja Drakenberg Gulin, Belize Ibañez Mengüc, Moa Bertilsson, Ebba Björklund, Frida Berndtsson.

All Star Team Herrar: Hosse Tesfaye, Nathan Nzonyansi, Isac Weibring, Anton Fontin, Joacim Edlund.

Årets EB-coach äldre: Hanna Tegel och Maria Örtenholm

Årets EB-coach yngre: Hugo Sjögren

Årets coach Svart pojklag: Gustav Lindahl och Martin Hansson

Årets coach Svart flicklag: Rasmus Özboga Abrahmsén

Årets coach Vit pojklag: Rolf Hall

Årets coach Vit flicklag: Stina Wallius, Hanna Lindberg, Elin Mengüc, Martin Wallen och Mikael Larsson

Årets coach Röd pojklag: Jonathan Haile

Årest coach Röd flicklag: Daniel Nilo

Årets coach (alla kategorier): Ronnie Christensen och Fredrik Pfeiffer

Vinnare maskeradtävling Blackeblixten: P09 Röd

Årets Blackebergare: Björn Svanström