MVP-pristagare 2018-2019

MVP-pristagare 2018-2019

Här hittar du alla pristagare från MVP-festen den 5 juni 2019!

F06 Villastan (coach Patrik Brasch)

Spelaren som genom sin attityd och fysiska spel, mest bidragit till lagets framgångar genom sin jämnhet under säsongen. Hon snittade 11,5 poäng och tog 12 returer per match under säsongen, hon gjorde med andra ord en Double-Double varje match. MVP: Smilla Brasch

F06 Vällingby (coacher Tina Sehati och Cecilia Nordlöf)

Årets MVP är en spelare som gjort sin plats i allstar självklar och välförtjänt! Årets MVP är en spelare som alltid är en bra lagkamrat och som i alla situationer, på och utanför basketplan, sprider enormt mycket glädje. Utvecklingen hos denna spelare har tempoväxlat och vi coacher är glada över att få bevittna stora framsteg i bollkontroll, spelförståelse och skotteknik! Årets MVP går till vår längsta spelare. MVP: Melat Ftuwi.

F06 Ängby (coacher Olle Kallur och Linda Sörensson)

I knivskarp konkurrens sticker hon ut lite extra.

Våga misslyckas och tro på dig själv, vi tror på dig! MVP: Elvira Nilsson.

F06 Ekerö-Blackeberg (Coach Thomas Jonsson)

Årets utmärkelse går till en tjej som går på alla träningar, matcher, turneringar och läger.

Denna tjej har en bollkänsla och ett spelsinne som är unikt. Hon har utvecklats under säsongen och fått en helt annan tuffhet både i anfall och försvar. Hon är alltid peppande till lagkamraterna i med och motgångar. 

Med ett taktiskt sinne och utökad snabbhet har hon blivit en av lagets viktigaste spelare offensivt och än mer defensivt.  MVP: Josefine Jonsson.

F06 Kälvesta-Nälsta (Coacher J-A Björnspjut och Sofia Engberg)

Den här tjejen har med sin inställning och träningsvilja tagit enorma kliv framåt i utvecklingen under säsongen. Hon klagar aldrig och på planen visar hon prov på kämpaglöd och är inte rädd för att gå in i närkamper. Med sin kvickhet är hon minst lika värdefull offensivt, som i defense. Årets MVP: Andrea Weberyd

F06 East (Coach Robert Jonsson)

Hon började säsongen med att inte vara uttagen till laget men såg till att bevisa att det var ett felaktigt beslut. Hon har bara missat 1 träning denna säsong vilket märks i den fantastiska utvecklingen som basketspelare det bidragit till. Den stadigaste spelaren i laget som man alltid kunde lita på att leverera. MVP: Florence Wannfors.

F06 West (Coach Tobias Jäppinen)

En spelare med stort träningsflit. Gör alltid sitt bästa i alla lägen, vilket gjort att hon har haft en mycket positiv utvecklingskurva. Har hållit en jämn och hög nivå under hela säsongen. MVP: Amanda Juselius.

P06 Utveckling (Coach Arin Vartanian)

Den här killen har i princip fläckfri närvaro på träningarna, även när han är sjuk är han med och står bredvid och lär sig.  Han bidrar med massor av energi på träning och match och slutar aldrig att kämpa. Inte alltid störst på plan men alltid först på returer. MVP: Edwin Broberg.

P06 Blackeberg (Coacher Ronnie Christensen och Fredrik Pfeiffer)

årets MVP går till lagets bästa poänggörare men framförallt en av de tuffaste och vassaste försvararna jag någonsin sett i ungdomsbasket. Han släpper inte någon förbi sig och har fått många motståndare att drömma mardrömmar om hans intensiva försvar. Atletisk, kreativ och med magiska moves har denne kille strålat starkast i ett lag fullt av stjärnor då han även blev Scania King. MVP: NATHAN NZONYANZI.

P06 B/Vällingby (Coacher Ronnie Christensen och Fredrik Pfeiffer)

Närvaro, Göra Sitt Bästa samt Prestation är tre grundpelare som vårt lag vilar på och denna spelare checkar i alla de boxarna. Med en 99%-ig närvaro, tävlingsvilja av stål, full fart och fokus på alla träningar gör honom till lagets näst bästa scorer och årets MVP - WILMER CHRISTENSEN.

Blackeberg 06 (05-serien)  (Coacher Ronnie Christensen och Fredrik Pfeiffer)

Tack vare sin längd, hans snabba händer och fantastiska kroppskontroll kan han spela försvar på nästan alla positioner och stundtals dominera returtagningen. Kombinera detta med grym bollkontroll och en målkänsla utan dess like så förstår ni att denne spelare är en ytterst bidragande faktor till lagets framgångar denna säsongen - SENAY ROBEL TEKLIT.

F05 Vit (Coach Jesper Sjögren)

Med sitt engagemang och pannben har hon utvecklats till en mycket bra shooting-guard där även hennes försvar är i toppklass! MVP: Sigrid Olson. 

F05 Utveckling (Coacher Tiina Rossi och Saga Ekstam)

Denna spelare är både på och utanför plan positiv och peppande, och visar i alla lägen sin enorma basketglädje och kämparglöd. Att möta denna spelare i försvar är ingen lätt uppgift, och det krävs att motståndaren är extra uppfinningsrik för att kunna bli fri. När läget är extra jobbigt och backen extra tung säger hon alltid ”Det är ingenting!”. MVP: Rubbiatou Mboge.

F05 Kälvesta (Coacher Lena Hansen och Izabell Hansen)

Utmärkelsen går till en tjej som knappt har missat en träning på hela säsongen och hon ger alltid 100%, oavsett om det är träning eller match.

Din enorma vilja och kämpaglöd är dina stora styrkor på basketplanen.

Du tar till dig av tränarnas feed-back och utvecklas hela tiden.

Fortsätt tro på dig själv för vi tränare är glada att just DU är en del av laget.

Sommarträna ordentligt, med löpning(hopprep) och teknik(skott),  så är vi coacher övertygade om att du kommer att utvecklas ännu mer under kommande säsong .

MVP 2018/2019 F05 Kälvesta – Liva Saleh.

F05 East (Coacher Thomas Göransson och Pernilla Vera Jr.)

En spelare vars påverkan på laget alltid varit stor. Hon har jobbat hårt och länge med att få denna påverkan att bli den rätta och nu när hon hittat sin väg i detta är hon en större tillgång än någonsin. 

Med sitt fartfyllda spel, sina aggressiva attacker, sin spänstiga returtagning och sin oerhörda vilja att vinna är hon en mardröm för varje motståndare. Detta tillsammans med hennes ambition att ständigt utvecklas kan ta henne långt. Årets MVP för Blackeberg F05 East är - Hanna Karlsson.

F05 West Allstar (Coacher Lena Hansen och Izabell Hansen)

Utmärkelsen går till en tjej som redan idag är otroligt duktig, men även har en enorm utvecklingspotential – den stora utmaningen är att få henne att förstå detta själv.

Dina främsta styrkor är din snabbhet och spelet 1 mot 1.

Kommande säsong vill vi coacher gärna se att du vågar utmana Dig själv mer både på träning och match – så är vi övertygade om att du kommer bli en än mer fruktad spelare att möta på basketplanen.

Sommarträna ordentligt, med styrka(fys) och teknik(bollbehandling), så är vi coacher övertygade om att du kommer att utvecklas ännu mer under kommande säsong .

MVP 2018/2019 F05 West: Tiffany Barbosa.

P05 Utveckling (Coach Björn Svanström)

Hög närvaro, rätt inställning till träning och match och en kille som bidrar stort både på och utanför planen. P05 utveckling MVP: Adam Bäcker.

P05 All Star (Coacher Viktor Baakki och Björn Svanström)

Hanhar denna säsong gjort ett enormt lyft både på plan samt utanför. Han toppade listorna på BPG samt RPG vår första omgång i BBBL. Med sina grymt bra prestationer på både match och träning så var han detta år väldigt solklar. ”A true fighter” MVP: Viktor Granström.

F04 Röd (Coacher Andreas Berntsson, Olle Skogh och Kim Jägestedt)

En härlig och glad tjej med glimten i ögat, och en spelare som under säsongen har lyft sig ordentligt med teknik och förståelse. Lägg där till viljan att lära och hög träningsnärvaro som även detta har skapat denna utvecklingen. Matilda har fått ett bra skott, som utifrån 3 poängslinjen gett laget poäng, men även förståelse och kan ta instruktioner. Du behöver arbeta vidare med att bygga det egna självförtroendet, som är nästa steg till utveckling, och under sommaren hitta fys och kondition för att öka farten i alla moment. MVP: Matilda Josefsson.

F04 Blackeberg East (Coacher Andreas Berntsson och Olle Skogh)

Årets MVP går till den spelare i laget som haft högst träningsnärvaro vilket också visat att träning ger färdighet. Spelaren har tagit stora kliv denna säsong genom att alltid komma reda och jobba hårt för sin egen och lagets utveckling under träning. Spelaren har utvecklat ett ledarskap och blick för spelet som kommer att hjälpa henne att nå högre höjder inom basketen – Hannah Van Rooij.

F04 Blackeberg West (Coach Kim Jägestedt)

MVP: Najma Mohamed

P04 West (Coach Lars Simonsson)

En kille som aldrig missar en träning men gärna tränar extra. Levererar helhjärtat på planen och med hjärtat utanför planen. HWP, MVP och god lagkamrat i ett med andra ord. MVP: Albin Demnert.

P04 East (Coach Rolf Hall)

Med sin höga träningsnärvaro och uppoffrande spelstil har han visat vägen för de andra i laget när det gäller att ge allt. MVP: Sefoniyas Woldu.

P04 All Star (Coacher Joel Emnegard och Damian East)

Efter en otroligt utvecklande och rolig säsong är det då dags att välja en MVP i laget. Problemet med detta är att det just är det, laget. P04 All Star är verkligen ett lag, alla jobbar för varandra och man kan nyttja alla 14 spelare, och alla bidrar med något. Att då välja EN spelare som MVP är oerhört svårt. Men det vi i Coachteamet kommit fram till är att en spelare förtjänar det här priset lite mer än de andra. Han är en tankspridd kille med noll koll på verkligheten ibland. Ett fint exempel på det är när han har glömt en kniv i väskan när vi ska flyga till Estland för att spela, så polisen på Arlanda blir ditkallade. Som tur var, så var poliserna schyssta och bortsåg från detta brott mot knivlagen. Men när han kliver in på planen har han benkoll på vad som händer och ska hända på planen. Han styr och ställer, gör poäng och tar returer, är fokuserad och hypear laget. En kille som är en otrolig viktig spelare för laget, på och utanför planen.

MVP för P04 All Star är: Bille Horn af Rantzien!

P03-04 Bredd (Coacher Nils Rastborg och Gabbe Nordin)

Denna spelare har under sesongen visat att han har skills på både planen och bänken då han lyfter upp moralen vart han än är, klagar aldrig och jobbar alltid på 100%, årets MVP går till Lukas Palm.

U17 - F03 Elit (Coacher Mady Mahdy, Ebba Stenman, Daniel Nilo och Noelmi Makuiza)

Detta pris går till en spelare som oavsett motgångar detta år har tagit sig igenom en säsong med bland de högsta närvaron på träning och match samt varit där och gjort sitt yttersta för att utveckla laget och sin individuella prestation. En tjej med mycket pannben och attityd men även ett hjärta av guld för sina lagkamrater. 

Utöver sin egna prestation har hon utvecklats enormt detta år, blandad kämparglöd med tårar och glädje har hon nu tagit ännu ett stort steg i sin karriär och fått bevis på att hårt jobb lönar sig i slutändan. Med en framtid lika häftig som henne själv går årets MVP pris för Flickor U17 till Tuva Isaksson.

U16 - F03 Elit (Coacher Mady Mahdy, Ebba Stenman, Daniel Nilo och Noelmi Makuiza)

Detta pris går till en spelare som stundtals bevisar hur hårt arbete utförs. Med en säsong som innefattar sina ups and downs håller det inte tillbaka denna spelares motivation att fortsätta vilja att nå sin yttersta potential som basketspelare. 

Med sitt hjärta för sporten och för sitt lag har hon varit en av lagets viktigaste kuggar med sin kämparglöd och positiva vilja. En sann krigare som varit en stor bidragande faktor till lagets framgångar. Årets MVP i FU16 går därför till Evelina Gomez Ahnwall.

U16 - F03 Utveckling (Coacher Mady Mahdy, Ebba Stenman, Daniel Nilo och Noelmi Makuiza)

Den här tjejen har högst träningsnärvaro, och har under säsongen tagit enorma kliv framåt, speciellt med sitt skytte och sin spelförståelse. Med sina naturliga ledaregenskaper kan vi alltid känna en trygghet när hon har bollen i sina händer. MVP i F03 utveckling går till Viktoria Pettersson.

P03 (Coacher Bakar Bakar och Christer Sjögren)

MVP: Philippe Auvray.

F02 Svart (Coacher Henrik Diurson och Stefan Salwin)

F02 Svart gick obesegrade genom hela seriespelet och vann serien med förkrossande 354 poäng i +/-. (627 gjorda poäng och endast 273 i baken, ett snitt på ca 70-30). Nyckeln till det hela är att man hela tiden spelat som ett lag och hela tiden kämpat med och för varandra!

Vinnaren av årets MVP är....Hela F02 Svart! 

HU17 Utveckling (Coach Jussi Jokinen Saira)

 Med sitt trepoängskytte och basket IQ på planen är han vår mest värdefulla spelare. MVP HU17 Utveckling denna säsong är Erik Wardman.

HU17 (Coacher Christer Sjögren och Bakar Bakar)

MVP: Andree Peterson.

DU19 (Coach Mady Mahdy)

Denna spelare har verkligen växt enormt efter förra sommaren inför hennes första säsong i damlaget och tagit enorma kliv i sitt spel och roll i både damlag men framförallt i U19 där hon många gånger totalt dominerat och lett laget till viktiga segrar i Stockholmsserien och U19SM. Hon är helt unik i sitt spel och har egenskaper andra drömmer om, helt klart en spelare att hålla koll på i framtiden. Denna spelare har en så kallad ”killer instict” varje match och kommer gå långt inom basketen. 

MVP: Blanche Mampuya

KFUM Ekerö (dam div 2) (Coach Tommy Johansson)
I det dolda hon för laget hårt jobbar
och returer ho ninte mobbar.
Motspelare på backcourt defensivt tryck får käna
och motspelare nära korg tufft får när hon hennes muskelkraft spänna.

I offensiv zon hon avslut varierar
så till den grad att försvarare i defensivt väl ofta falierar.
Likt Galaiba hon laget upp höjer
och inget annat hon sig nöjer.
Årets MVP-pris i hemmet ska skina
Hos energiknippet Vilhelmina.

MVP: Vilhelmina Einarsson.

KFUM Ekerö (dam div 2) (Coach Tommy Johansson)

Inget försvarsnystan för svårt för henne att lösa
när hon över offensiv zon med fart ösa.

Hon med bollen trixar
till motståndaren sin defensiva stance inte längre fixar.

På boll hon tufft spelar
och motståndarna mer och mer velar.

Till vår attackguru och försvarsfantom vi pris vill ge
med förhoppning att än mer från henne nästa säsong se.

Årets MVP tilldelas Favour Wafoyo!

Damlaget (Coach Mady Mahdy)

Denna graciösa spelare har en hög prestationsnivå och har varit en viktig ledare denna säsong genom att agera förebild för lagkamrater samt yngre spelare i klubben. Hon har varit exemplarisk i både anfall och försvar genom att alltid vara delaktig och skapa för sig själv samt sina lagkamrater. Hon hade bäst effektivitet i damlaget denna säsong och det säger mycket om denna spelare som gör allt som krävs för att vinna. Det finns höga ambitioner hos denna spelare och kommande säsong ser vi henne förhoppningvis på andra sidan Atlanten för att vara ytterligare en spelare från Blackebergs plantskola som lyckas ta sig till nästa nivå och det är vi otroligt glada för. 

MVP: Soufia Inoussa.

 

Herrlaget (Coacher Isak Lundén och Joel Emnegard).

Rätt solklar MVP. Våran go to guy. Presterat på hög nivå både offensivt som defensivt. Joacim Edlund är MVP! 

All Star Team Damer:

Blanche Mampuya
Lea Gnesutta
Hannah van Rooij
Filippa Sörensson
Soufia Inoussa

All Star Team Herrar:

Joacim Edlund
Phiippe Auvray
Hannes Brasch
Jakob Arfalk
Nathan Nzonyanzi

Årets EB-coacher:

Coacherna har tagit ett stort ansvar över hela åldersgruppen under säsongen då det kommit extremt mycket nybörjare till laget. Coacherna har sett möjligheter genom att alltid ha en öppen dörr för spelarna. De har även utbildat spelare i ålderskullen på ett positivt sätt utifrån nivån spelarna befinner sig på. Årets EB-coacher: Oscar Svahn och Jussi Jokinen Saira.

Årets Ungdomscoach:

Coachen hörde av sig till kansliet och berättade att hon flyttat till Blackeberg Baskets upptagningsområde och var intresserad av att börja coacha lag i klubben. Coachen har tagit sig an uppgiften både som ledare och basketinstruktör på ett mycket positivt och engagerande sätt genom att sprida glädje till spelarna. Denna coach kommer att vara en tillgång för klubben både på och utanför planen då hon står för tydlighet och ordning och reda, vågar sätta ner foten när det behövs men ger beröm när det är dags för det. Är även öppen för ideellt arbete under klubbens övriga verksamhet. Årets ungdomscoach: Tiina Rossi.

Årets coacher:

Årets coacher har haft en helt fantastisk säsong med sitt lag, de har jobbat med nivåanpassning för varje spelare under match och träning. Deras ledord är Närvaro, Göra sitt bästa samt Prestation, vilket har resulterar i 4 finaler under säsongen. Årets coacher: Ronnie Christensen och Fredrik Pfeiffer.

Årets Blackebergare:

Årets Blackebergare är en person som inte tvekar att hoppa in där det behövs hjälp. Det kan gälla öppet hus på loven, läger, eller att hoppa in på träningar eller turneringar när andra coacher behöver hjälp. Såna här eldsjälar behövs i varje förening. Årets Blackebergare: Sofie Diurson.

Årets Damspelare:

En spelare som har hög närvaro på träningen och alltid kommer till Vällingbyhallen med et leende och glatt humör. Detta sprider sig till övriga lagkamrater och skapar en god stämning i laget och i hallen. Spelaren har tagit stora steg framåt i sin basketkarriär. Årets damspelare: Ebba Björklund.

Årets Herrspelare:

Denne spelare har en hög träningsnärvaro och är en riktig ledare i laget genom att vara positiv och peppande mot sina lagkamrater. Spelaren har en väldigt bra 3 poängsbössa vilket gör honom till en skarp skytt. Årets Herrspelare: Daniel Nilo.