Intensiv baskethelg!

Intensiv baskethelg!

I helgen spelade våra lag födda 2007 och 2008 Eskilstuna Basket Cup, men det var inte det enda som hände i Blackesfären...

Eskilstuna Basket Cup är den första introduktionen till att åka iväg på turnering för alla spelare i Blackeberg. För våra 07:or var det andra året i Eskilstuna medan 08:orna gjorde sitt första år. Många nya intryck och kanske är man lite nervös över att åka iväg på sin första turnering. 

Fyra fullpackade bussar begav sig iväg till Eskilstuna på fredagseftermiddagen. 21 lag och drygt 200 spelare och ledare! I detta sammanhang vill vi rikta ett stort tack till alla ledare som hjälper till att skapa en trygg miljö för våra spelare när de är ute på turnering. 

I åldersgruppen 07 hade vi ett lag som tog sig ända till semifinal i A-slutspelet, nämligen P07 Röd. Där blev det dock förlust mot Alvik 2. I flickor 07 var det F07 Villastan som tog sig längst i A-slutspelet med en kvartsfinalplats. I B-slutspelet tog sig F07 Vällingby-Ängby Vit till semifinal.

I åldersgruppen 08 redovisas inga resultat.

P08 Ängby
P08 Ängby var glada efter sin sista match i Eskilstuna Basket Cup!


F07 Kälvesta på plats i Eskilstuna.

Samtidigt hemma i Stockholm spelade F05 Kälvesta den nystartade turneringen Girl Power Basketball Cup, arrangerad av Järfälla Basket. Där fick tjejerna lyfta pokalen efter att ha besegrat Skuru i finalen med 46-22. Laget gjorde en mycket stark sista period som man vann med 16-0!


F05 Kälvesta firar segern i Girl Power Basketball Cup.

Slutligen så var det denna helg även Final 4 i RM/USM i Norrköping. Inga lag från Blackeberg fanns representerade, men vi är stolta över de "exilblackebergare" som skördade framgångar i Final 4! 

BG Luleå vann U19-SM både på dam- och herrsidan och där återfinns de Blackebergsfostrade spelarna Klara Dolk, Wiggo Wiberg och Ludvig Simonsson-Gavlefors. På herrsidan mötte Luleå Köping i finalen och Köping coachas av ingen mindre än Adam Engström. Stort grattis till era framgångar i USM!


Klara Dolk, Adam Engström, Wiggo Wiberg och Ludvig Simonsson Gavlefors.