Framgångsrik USM-helg

Framgångsrik USM-helg

Det blev en framgångsrik helg i USM för Blackebergs lag, samtliga våra fyra lag gick vidare till omgång 3 som spelas i mars.

Hemma i Vällingbyhallen arrangerade Blackeberg två grupper i USM, damer och herrar U19. 

DU19 började med att slå Alvik på fredagskvällen med 58-50, kanske något överraskande för många. På lördagen mötte man Helsingborg och vann den matchen med 55-60. Samtidigt besegrade Alvik Uppsala med 16 poäng på lördagen vilket gjorde att det var helt öppet mellan Alvik, Uppsala och Blackeberg om plats 1-2 inför söndagens matcher. Blackebergs match mot Uppsala blev en riktig rysare där Stina Högström avgjorde med två straffkast fram till 69-68 när tiden var slut, Stina blev foulad precis när slutsignalen ljöd. Därmed blev Blackeberg gruppetta och Alvik tvåa. 

Linnea Rosendahl - omgångens MVP
Blackebergs Linnea Rosendahl blev framröstad som omgångens MVP.

HU19 inledde med att vinna mot Huddinge med klara 78-57 och på lördagen vann man (efter en något trög inledning) mot HW Basket med 66-55. Därmed var Blackeberg i princip redan klara för avancemang. På söndagsförmiddagen slog HW Basket Huddinge med 78-64 och därmed var även Fryshuset klara för avancemang. matchen mellan Blackeberg och Fryshuset blev alltså en gruppfinal. Det såg länge ut som att Blackeberg skulle ta hem vinsten, men Fryshuset vann till slut med 69-76.

Även i HU19 var det en Blackebergare som blev omgångens MVP, nämligen Tim Schüberg.

DU17 spelade i Norrköping och vann i tur och ordning mot Fryshuset, Dolphins och Uppsala tämligen komfortabelt. Helgens sista match blev en ren gruppfinal mot Högsbo, en hård kamp där Högsbo till slut gick segrande ur striden med minsta möjliga marginal, 45-46.  DU17 därmed vidare som tvåa i gruppen. 

Slutligen har vi HU17 som spelade i Göteborg. Första matchen mot Högsbo vann man med klara 37-78 och andra matchen mot Malbas blev en lika klar förlust, 58-94 mot Malbas. Den avslutande matchen på söndagen mot Lidingö blev därmed avgörande för vilket lag som skulle ta andraplatsen efter Malbas. Blackeberg vann med 63-54 och tog andraplatsen i gruppen. 

Vi säger grattis till alla spelare och coacher och önskar lycka till i nästa omgång! Omgång 3 spelas 7-9 mars och det är ganska sannolikt att någon grupp spelas i Vällingbyhallen.