Framgångar i Eskilstuna

Framgångar i Eskilstuna

I helgen var 22 av våra lag födda 05-06 och spelade Eskilstuna Basket Cup och det blev en framgångsrik helg för Blackebergs del.

22 lag (största föreningen i turneringen), 180 spelare och cirka 40 ledare. Imponerande siffror, framför allt med tanke på att vi bara åker till Eskilstuna med två åldersgrupper. Spännande och kanske lite nervöst för spelarna då det för många är första gången man är på turnering med övernattning. 

I F06 gick Vällingby Röd längst i A-slutspelet, de tog sig till kvartsfinal, men är blev det stopp mot Alvik som vann med 42-25. I B-slutspelet i F06 var det tre Blackelag i kvartsfinalerna vilket gjorde att Blackeberg Villastan och Blackeberg Ängby Vit möttes i semifinalen. Ängby Vit vann det derbyt och ställdes mot Haga Haninge i finalen, men där vann Haga Haninge med 43-16. 

I F05 tog sig Villastan Vit, Kälvesta och Ängby till A-slutspel. Villastan Vit och Kälvesta gick till kvartsfinal, båda lagen förlorade mot lag från AIK, de båda AIK-lagen möttes till slut i finalen. 

I P05 tog sig Kälvesta och Nälsta Röd till A-slutspelet, men tyvärr blev det förlust för båda lagen direkt i åttondelen. I B-slutspelet i P05 kunde det ha blivit en ren Blackebergsfinal då både Nälsta Vit och Villastan tog sig till semifinal. Nälsta slog Kungsholmen med 36-34 i sin semi, men Villastan förlorade mot Huddinge med 14-47. I finalen fick Nälstakillarna möta Huddinge och den matchen blev lika jämn som deras semifinal. Vinst till slut för Nälsta med 42-40! 

Slutligen har vi P06 där det också var två Blackebergslag i semifinal i B-slutspelet. Hässelby slog Tyresö med 49-42 men Ekerö förlorade sin semi med 23-40 mot Katrineholm. I B-finalen slog sedan Hässelby Katrineholm med 39-29! I A-slutspelet gick Vällingby Vit hela vägen till final och där blev det vinst mot Djursholm med 45-28! 

Vi tackar och gratulerar alla spelare och ledare för en väl genomförd turnering!