Förlust i DU19-finalen

Förlust i DU19-finalen

DU19 finalen i Spalding Basketshop Cup blev riktigt jämn och dramatisk. Norrort gick till slut segrande ur kampen, 41-40 blev slutresultatet.

Blackeberg startade med att rycka åt sig en liten ledning, men Norrort vände och hade en knapp ledning, 20-18 i halvtid. Ingen poängfest direkt. 

I tredje perioden drar Norrort ifrån ytterligare och deras ledning är runt 10 poäng som mest. Blackeberg vägrar att ge upp och krymper så sakteliga Norrorts försprång. 

Med dryga 30 sekunder kvar av matchen är ställningen 41-37 och Blackeberg har chansen att reducera när Sinit Tesfaslassie blir foulad och får gå till linjen. Sinit missar dock båda straffarna, men det blir en lång retur som hamnar hos Günesh Öztürk och Günesh stänker i en trea till 41-40. 

Norrort gör sen en turnover och därefter en foul, men de är inte uppe på lagfoul. Blackeberg har inga time outs kvar och får således inkastet på egen planhalva. Blackeberg får till ett sista avslut när Sinit Tesfaslassie attackerar korgen, men bollen rullar ring och ut. 

Priset för matchens MVP gick i Norrort till Emilia Stocklassa och i Blackeberg till Victoria Mampuya. 

Domarens pris tilldelades Sinit Tesfaslassie.