Färdigspelat i USM

Färdigspelat i USM

Tyvärr tog USM-äventyret slut för både DU17 och DU19 efter helgens omgång.

DU17, som spelade i Östersund, inledde med en förlust mot hemmalaget, 41-52. I lördagens andra match blev det vinst mot Uppsala, 81-73, och chansen till avancemang fanns alltså kvar inför söndagens match mot SBBK. 

Mot SBBK förlorade man dock klart, 69-36. Samtidigt slog Uppsala Östersund i den sista matchen med 63-52. Uppsala, Östersund och Blackeberg hamnade då på en vinst vardera, och poängskillnad i de inbördes mötena blev avgörande. Där drog Uppsala det längsta strået som slutade på +3, Östersund slutade på -2 och Blackeberg på -3. Ibland är marginalerna små... SBBK och Uppsala alltså vidare till final-4. 

Hemma i Vällingbyhallen inledde DU19 mot Fryshuset, något av en "måstematch". Blackeberg var i ledning större delen av matchen. Inför sista perioden ledde man med 48-45, men Fryshuset vann sista perioden med 20-13 och matchen slutade med seger för Fryshuset 65-61. Framför allt hade Blackeberg svårt att stoppa Isabella Grankvists trepoängsskytte, Grankvist satte totalt 7 st trepoängare under matchen och blev även framröstad till omgångens MVP. 

I lördagens andra match mötte man BG Luleå och där vann Luleå klart med 79-57. 

DU19 fick dock avsluta med en vinst, i en jämn match mot Solna på söndagen lyckades man vinna med minsta möjliga marginal, 47-46. 

Fryshuset vann mot Solna med 74-69 på lördagen och BG Luleå slog Fryshuset på söndagsförmiddagen med 74-56. Helgens sista match, mellan Solna och BG Luleå blev därmed helt betydelselös för slutplaceringarna i tabellen, men Solna lyckades få med sig en vinst, matchen slutade 76-64 i Solnas favör. 

BG Luleå och Fryshuset därmed vidare till final-4.