Färdigspelat i RM

Färdigspelat i RM

Tyvärr lyckades vare sig DU16, HU16 eller DU15 att ta sig vidare till omgång 4 i RM.

DU16 hade förmånen att spela hemma i Vällingbyhallen. Man inledde med att möta Solna, en match som slutade med förlust 40-51. Blackeberg bjöd på en hel del slarvigt spel och detta var väl tyvärr en "måstematch" för att man skulle ha chansen att ta sig vidare. 

På efermiddagen slog man sedan planenligt jumbon Gladan med 61-55 och i kvällens sista match besegrade Uppsala Solna med klara 66-48. 

Inför Blackebergs avslutande match mot Uppsala på söndagen var förutsättningarna att man behövde slå Uppsala med fem poäng för att gå vidare, men Uppsala gick segrande ur den matchen med siffrorna 63-50. Uppsala och Solna därmed vidare till nästa omgång. 

HU16 spelade i Malmö. Man startade med match mot hemmalaget Malbas och det slutade med förlust 70-61. På kvällen slog man sedan Polisen med övertygande 73-45 och chansen till avancemang levde kvar. Dock blev det förlust i den avslutande matchen mot Borås på söndagen, siffrorna blev 64-74. Borås och Malbas vidare till omgång 4. 

Inte heller DU15 som spelade RM en helg senare lyckades gå vidare till omgång 4. Man började med att planenligt slå Örebro med 73-41, men i lördagens andra match blev det något överraskande förlust mot Järva med 71-70 efter förlängning. Därmed behövde man besegra SBBK på söndagen, men även den matchen slutade med förlust, 56-47.