Färdigspelat i RM och USM

Färdigspelat i RM och USM

Blackeberg fick tyvärr inga lag vidare till Final Four i RM eller USM.

P02, som spelade i Malmö, inledde med att besegra Skuru med 69-67 efter förlängning. Senare på lördagen blev det förlust mot Eos med 68-54. Därmed var man tvungna att slå Malbas i söndagens avslutande match, men Malbas gick segrande ur den kampen med 60-49. 

DU19 startade med en förlust mot Alvik på fredagskvällen, 43-62 slutade den matchen. På lördagen blev det vinst med 57-51 mot BG Luleå och därmed hade man fortfarande chansen till avancemang. Man rådde dock inte på Södertälje i söndagens match, den slutade 64-49 i SBBK:s favör. 

Blackeberg stod som arrangör för DU17 i Riddersvikshallen. Första matchen var mot Luleå Basket. Tyvärr slarvade Blackeberg en del i början av matchen vilket gjorde att man fick jaga för att komma ikapp. Till slut vann Luleå med 65-57. I lördagens andra match, mot Alvik, var det bara vinst som gällde för att ha chans att gå vidare. Blackeberg startade mycket bra och vann första perioden med 26-1 (!). Alvik kämpade på bra, men riktigt jämnt blev det aldrig och Blackeberg vann till slut med 66-51. 

I helgens sista match mötte man Järva. Järva gjorde en bra första halvlek och ledde med drygt tio poäng i halvtid. Blackeberg gav inte upp och fick ner Järvas ledning till så lite som två poäng under andra halvlek, men till slut vann Järva med 66-59. 

Således inget lag till Final Four i år, men vi ger ändå en stor applåd till spelare och coacher för en väl genomförd RM/USM-helg!