DU17 vidare i USM

DU17 vidare i USM

Blackebergs DU17 lyckades ta sig vidare till omgång 3 i USM.

I helgen spelades omgång 2 av USM och två av våra lag spelade, herrar- och damer U17 (DU19 vann sin grupp i omgång 1 och är därmed direktkvalificerade till omgång 3). 

HU17 spelade hemma i Vällingbyhallen och inledde med en seger (83-46) mot Alvik Basket. Därefter blev det förlust mot Norköping Dolphins med 58-88 på lördagen och även söndagens match slutade med förlust mot KFUM Örebro med siffrorna 58-66. Norrköping vann gruppen och gick vidare till omgång 3.

DU17 spelade i Åkeshovshallen där Alvik Basket stod för ett fint arrangemang. Alvik och Högsbo var de övriga lagen i gruppen. I DU17 var det tre grupper i omgång 2 och gruppettorna samt de två bästa tvåorna skulle gå vidare till nästa omgång.

Våra tjejer inledde på lördagen mot Högsbo. En match som stod och vägde i första perioden, men sen kunde Blackeberg vinna tämligen komfortabelt med 64-32.

Adelie Centerstam 
Adelie Centerstam i matchen mot Högsbo.  

Matchen på söndagen mot Alvik gällde således vilket lag som skulle vinna gruppen. Båda lagen skulle även kunna gå vidare som en av de bästa tvåorna, om segermarginalen åt endera håll inte skulle bli för stor. 

Matchen blev mycket jämn och spännande, Blackeberg höll ledningen i första perioden, men Alvik gick till halvtidsvila med en ledning på 8 poäng. Blackeberg kom ikapp och förbi i andra halvleken, men Alvik kunde göra ett sista ryck i slutet av period fyra och vann till slut med 54-47. I slutändan var det skottprocenten som avgjorde då Blackeberg inte kom upp i normal nivå vare sig på straffkast, halvdistans- eller trepoängsskott.

 
Blackebergs Soufia Inoussa blev framröstad till omgångens MVP. 

Slutresultatet 54-47 innebar dock att både Alvik och Blackeberg gick vidare till nästa omgång. Övriga lag som gick vidare från denna omgång blev Norrort, Järva, och RIG Mark. Lagen som redan är klara från omgång 1 är Norrköping Dolphins, SBBK och Fryshuset.