DU17 till final i SBSC

DU17 till final i SBSC

Blackebergs DU17-damer är klara för final i Spalding Basketshop Cup efter att ha besegrat Lidingö i semifinalen.

I de tidigare mötena mellan Blackeberg och Lidingö denna säsong hade vi vunnit båda matcherna. Den första med 75-69 och den andra med 60-41, så ett visst favoritskap vilade på våra axlar inför semifinalen. Inte alltid ett lyckosamt utgångsläge, vi coacher oroade oss något över att vi skulle gå in och underskatta Lidingö. 

Under Scania Cup hade Lidingös coach "spionerat" på oss några matcher. Då vi mötte en hel del zon i Scania och vårt zonanfall då inte riktigt föll på plats så var vi förberedda på att möta zon även i denna match. Ni förstår nog var fokus har legat på träningarna mellan Scania Cup och semifnalen...

Mycker riktigt så startar Lidingö i en zon, men vi får en smakstart då vi inleder med att sätta tre raka trepoängare. 

Oron för underskattning visade sig vara helt obefogad och hela laget går in med ett otroligt fokus både i offense och defense och vi krigar om varje boll. Den offensiva returtagningen är föredömlig, stundtals ser det nästan ut som power play i hockey då vi tar 4-5 offensiva returer i rad.

Vi har ledning med 48-13 efter de första två perioderna. Som sagt gör hela laget en gedigen insats. Returtagning, skytte och fösvar var bland det bättre vi har presterat denna säsongen. I tredje perioden tappar vi fokus något och Lidngö får i en del enkla bollar, men det är aldrig nära att bli en jämn match.

Slutresultat: Blackeberg 73 - Lidingö 33. 

Finalen spelas på lördag den 6 maj i Fryshuset och då möter vi Järva. 

Hela finalprogrammet för Spalding Basketshop Cup: 

/Tobias Jäppinen