Brim stärker samarbetet med Blackeberg

Brim stärker samarbetet med Blackeberg

Brim är sedan många år en av Blackebergs Baskets mest trogna och generösa sponsorer och nu höjer de bidraget till klubben ordentligt för att ge ännu fler ungdomar chansen att få spela basket. Pengarna gör stor skillnad för att klubben ska ha råd att köpa matchkläder och ge de unga spelarna möjlighet att åka på läger och vara med på turneringar.

Allt detta blir möjligt för våra ungdomar tack vare Brims generösa och välvilliga VD Rikard Öijermark som vill bidra och ge tillbaka det han kan till sin moderklubb.

Rikard är nämligen fostrad i klubbens P68-lag från Ekerö där han spelade framgångsrikt under många år och där han 1980 fick utmärkelsen MVP (Most Valuable Player). Spelarkarriären avrundades så sent som för några år sen i Harlem Grasshoppers efter drygt 30 års basketspelande. Innan dess hann Rikard även med att vara aktiv i Blackebergs styrelse under några år.


Rikard är en av grundarna till Brim 2001 som är ett försäkringsmäkleri för byggindustrin och uppdragsgivare inom kredit och politisk risk. Idag ingår Brim i den anrika amerikanska försäkringsjätten Arthur J. Gallaghers koncern.

Rikard, vi är såklart otroligt tacksamma för det ni gör och de möjligheter ni skapar för en mängd medlemmar och vill ställa några frågor till dig. 

Hur kommer det sig att Brim gör denna satsning på Blackeberg? 

 – För mig har det alltid varit en självklarhet att ge tillbaka till dem som förtjänar det. Blackeberg har varit en stor del av min uppväxt och fostran och när jag ser och hör hur alla arbetar för klubben vill jag och Brim bidra med det vi kan. Blackeberg tar ett enormt stort socialt ansvar även utanför basketen och blir många gånger ett hem och en trygghet för många spelare och ledare. Blackeberg är ett levande integrationsprojekt som även arbetar med att fostra unga ledare för framtiden. Dessa aktiviteter och värdegrunder är helt i linje med våra och det vill vi stödja fullt ut.


Vad tänker du på när du ser Blackeberg idag?

– Imponerad. Trots att man har vuxit och blivit en av landets, ja kanske Europas största basketföreningar, så finns känslan och omtanken för alla individer fortfarande kvar. Man tar hand om sina spelare, tar hänsyn och försöker nivåanpassa efter individerna och ge alla möjlighet att spela. Jag ser företag med 50 anställda som har svårt med detta men Blackeberg lyckas med sina 1 400 spelare och 150 coacher!


Några råd du vill skicka till spelare och coacher?

– Oavsett vad ni gör, gör alltid ert bästa! Då kommer framgångarna och möjligheterna knackar på dörren. Jag vet även att det finns många före detta Blackebergare som har lyckats bra i näringslivet. Vill skicka en passning till alla dem om att vara med och bidra med en summa för att stötta denna fantastiska verksamhet.

Vill du veta mer om Brim: www.brim.se