Blackeblixten 2019

Blackeblixten 2019

Nu börjar det närma sig för årets viktigaste turnering - Blackeblixten! Vårt eget klubbmästerskap där lagen möter varandra över åldersgränserna med hjälp av ett handikappsystem.

Som vanligt går turneringen av stapeln i Vällingbyhallen på Valborgsmässoafton, tisdagen den 30 april. Första matchstart cirka kl. 17.00 och vi beräknar att hålla på fram till cirka kl. 02.00. 

Själva tävlingen kanske egentligen kommer i andra hand, utan det viktigaste är att alla medlemmar träffas och har roligt tillsammans över åldersgränserna. Förutom alla basketmatcher brukar det även dyka upp en del överraskningar under kvällen!

Lagen möts först i ett gruppspel och sedan blir det slutspel. Hur många som går vidare till slutspel beror på det totala antalet anmälda lag.

OBS! Blackeblixten är öppen för de lag som normalt spelar 5-5 basket (d.v.s. ej EBC och EB-lag). Yngsta ålderskullen är alltså födda 2006. 

Coacher, anmäl ert lag senast fredagen den 19 april. Ni anmäler er via mail till kansli@blackebergbasket.com.

Några viktiga regler för Blackeblixten:
• Speltid: 1 x 15 minuter. Rinnande tid, d.v.s. klockan stoppas ej vid avblåsning.

• Handikapp: 10 poäng/åldersgrupp och 15 poäng i handikapp mellan könen. T.ex, om F04 möter P03 så får F04 leda med 25-0 vid matchens början. OBS! Beroende på antal anmälda lag kan speltid, och därmed även handikapp, komma att ändras!

• Inga time-outs.

• Vid straffkast gäller ett kast ger två poäng.

• Lagfoul efter den fjärde foulen.

• Vid oavgjort slutresultat tillämpas "sudden death".

• Flygande byten" tillämpas. Byte sker vid sekretariatet. Utgående spelare måste gå av innan ingående kan kliva in.

• Förlorande lag tillsätter domare till den efterföljande matchen. Vinnande lag tillsätter tidtagare och sekreterare till den efterföljande matchen.

Maskeradtävling!
Vi fortsätter med maskeradtävlingen. Förutom en segrare i själva turneringen är det också ett lag som vinner pris för bästa utklädnad. Vinnarna av detta pris presenteras på MVP-festen (klubbens stora säsongsavslutning)!