Blackeberg Basket Cup 2021 ställs in

Blackeberg Basket Cup 2021 ställs in

Blackeberg Basket Cup ställs in för andra året i rad. Med tanke på säkerheten för spelare, ledare, domare och funktionärer ser vi ingen annan möjlighet än att ställa in vår populära turnering även detta år.

Kära basketvänner,

Vi måste tyvärr meddela att Blackeberg Basket Cup 2021 ställs in p.g.a. rådande omständigheter kring covid 19.

Under början av sommaren, med lättade restriktioner för matcher, läger och cuper, kände vi oss hoppfulla att kunna genomföra turneringen som vanligt. Den senaste tiden har dock smittan ökat i Stockholm och antalet smittade har ökat för sjätte veckan i rad. Stockholm klassas som en ”röd region” av europeiska smittskyddsmyndigheten ECDC. Tidigare i denna vecka fick vi även ett stort bakslag för alla lag som bokat övernattning. Stockholms Stad meddelade att de inte kommer att hyra ut lokaler för övernattning för cuper och läger, ett beslut som gäller under hela 2021.

Vi hade in i det längsta hoppats att kunna genomföra turneringen som vanligt och över 200 anmälda lag tyder ju på att det är väldigt många som längtar efter att få spela match. Runt 500 matcher skulle ha spelats på en helg och efter mycket övervägande och en noggrann riskanalys har vi kommit fram till att vi inte kan genomföra turneringen på ett sätt där vi känner oss 100% trygga med hänsyn till risken för smittspridning. Vi skulle behöva ytterligare några dagar för att fördela alla matcher. Ett tungt, men i slutändan ändå lätt beslut att fatta. Hälsan måste alltid gå först.

Alla anmälningsavgifter och eventuella avgifter för cupkort kommer att betalas tillbaks. Anmälda lag går in i meddelandefunktionen på er anmälningssida och anger ert anmälnings-id samt konto som återbetalningen ska ske till (bankkonto, plusgiro eller bankgiro).

Vi ber er ha överseende med att det kan ta lite tid att genomföra alla återbetalningar.

Vi hoppas att vi ses på Blackeberg Basket Cup 2022!