Basketfestivalen

Basketfestivalen

Basketfestivalen är slut för denna gång. Tack alla spelare, coacher och föräldrar som bidrog till en härlig helg i Göteborg!

Basketfestivalen har växt lavinartat de senaste åren och i år var det rekord på antalet anmälda lag igen, 650 lag deltog i turneringen! 

Blackeberg hade också rekordmånga lag med i årets turnering, totalt var det 29 lag från klubben, 275 spelare och 32 ledare. Sen får man givetvis inte glömma det stora antalet föräldrar som var på plats för att heja fram våra lag. 

I A-slutspelet var det tre lag som tog sig till semifinal, P05 Vit, P02 Svart och DU19. Tyvärr blev det förluster i semifinalerna, F05 förlorade med 29-46 mot Gladsaxe (Danmark), P02 förlorade med 18-29 mot Uppsala och DU19 föll mot tyska Team OWL med 24-43. 

P02 Svart tog sig ända till semifinal i A-slutspelet, men där blev det förlust mot Uppsala.

Turnerings sista dag avslutades dock i dur ute i Lundbystrand där två av våra lag vann B-finalerna. F04 Ängby besegrade Oskarshamns BBK med 28-17. P04 Ängbys final var desto mer spännande och dramatisk, i en mycket jämn match gick våra grabbar till sist hem med segern, 30-28. 

Återigen, stort tack till alla spelare, ledare och föräldrar för en fantastisk helg i Göteborg!