Årets pristagare

Årets pristagare

Här hittar du alla MVP och övriga pristagare för säsongen 2013-2014.

F03 Hässelby Gård (coach Kajsa Jonsson)
Det här är en tjej som är en riktigt duktig basketspelare som under varje träning och varje match ger 100% i alla moment. Hon har under året visat en enorm förståelse för spelet och hon lyssnar alltid bra på instruktioner. Hon är en bra lagkamrat och hjälper sina kompisar genom att vara peppande och ge bra tips. Med den här inställningen och attityden kommer hon att kunna gå långt! Årets MVP i F03 Hässelby Gård går till Laura Orozco Henao.

F03 Ängby Vit (coacher Håkan Rosendahl och Anders Hagbjörk) 
Ödmjuk, anspråkslös och omtänksam - vid sidan av planen. När hon kliver in på planen så är styrka och teknik hennes signum. Här dominerar hon spelet med vilja och kraft. När hon sätter fart mot korgen är det sällan någon som kan, hinner eller vågar stoppa henne. Årets MVP - Thea Bjurling.

F03 Ängby Svart (Coacher Kim Jägestedt och Mats Brodin)
MVP – hela laget.  

F03 Nälsta (coacher Mady Mahdy och Olivia Bååth)
En spelare som har viljan och motivationen. Hon ger alltid 100% på träningar och matcher samt stannar alltid varje måndag med sin morfar efter F03 samträningen för att titta och lära sig från F99 träningarna. MVP: Lea Moreau 

F03 Kälvesta (coacher Haubir Mariwani och Spiros Karitsos)
Det är tufft att välja ut en MVP i detta fantastiska lag. Men en spelare har ändå lyckats sticka ut. Det är en spelare som alltid lyssnar noga under träningarna och som alltid vill göra sitt bästa. Tycker hon att någonting är fel delar hon alltid med sig av sina tankar och får oss tränare att tänka till. Även i tuffa situationer har hon lyckats behålla en positiv attityd och kört hårt som vanligt. Med sin kämparglöd lyfter hon laget under såväl matcher som träningar. För att bli MVP räcker det inte med att vara bra och utvecklas rent basketmässigt, utan man måste även vara en bra lagkamrat som är redo att kämpa för lagets bästa. Man ska vara snäll mot sina lagkompisar och hjälpa dem när de behöver det. Fortsätter hon i denna riktning ser framtiden riktigt ljus ut. Årets MVP för F03 Blackeberg Kälvesta är: Ailish James!

P03 Ängby (Coach Mikael Muresu, Oskar Ahnfelt och TOmas Olsson)
Med en enastående teknik, träningsvilja och attityd har han visat att han inte bara är en stor talang utan även en omtänksam lagkamrat. MVP till Vilmer Ahlborg.

P03 Nälsta (Coach Alkiviadis Kiriakidis)
Årets MVP  P03 Nälsta är en kille som sällan missar en träning  är ambitiös och en kämpe utan like och redan nu siktar han  att bli landslagsman. Lägg namnet i minnet, MVP till  Harald Orrberg. 

P03 Kälvesta (Coach Alkiviadis Kiriakidis)
Årets MVP P03 Kälvesta blir i år en kille som hatar att förlora och ger verkligen allt i både träning och match. MVP: Oscar Nilsson.

P03 Villastan (coacher Ludvig Göranzon, Anders Göranzon och Osama Mahdy)

Anledningen till varför vi har valt denna spelare till årets MVP är därför att han är en motiverad och engagerad basketspelare. Det är basketspelaren Jonas Al-Hendi.

F02 Ekerö (coacher Nina Hjelm och Thomas Göransson)

En spelare som alltid bidrar med starka insatser såväl framåt som bakåt i matcherna. Hon är en riktig lagspelare, som i lika stor grad skapar poäng för laget med smarta framspelningar som med egna avslut. Hon lyfter hela laget med sitt spel och tar både eget ansvar och hjälper resten av laget att växa. Med små medel och utan att framhäva sig själv peppar och uppmuntrar hon sina lagkompisar på ett bra sätt och skapar trivsel både på och utanför planen. Hennes inställning och vilja att bli bättre och lära sig nytt gör att hon går vidare framåt för varje träning och match. Årets MVP för Blackeberg Ekerö F02 är – Emma Rasmussen.

F02 Hässelby gård/Nälsta (coacher Robert Jonsson och Olle Kallur)
Hon kämpar och sliter på planen och tränar flitigt och har tack vare det gått mycket framåt under året. MVP: Amila Medinic.

F02 Kälvesta/Villastan (coacher Robert Jonsson och Olle Kallur)

Är alltid på plats.

Lyssnar alltid.

Försöker alltid göra det vi ska göra.

Gör alltid sitt bästa. 

Är alltid glad.

Går alltid framåt. 

MVP: Moa Geer.

F02 Ängby (coach Linda Engström)
MVP går till en spelare som utanför planen är en väldigt sprallig och busig tjej som får alla på ett gott humör, men som på planen har en god förmåga att prestera. Hon har tränat flitigt under säsongen, är bra på att lyssna och att ta till sig instruktioner. 

Hon är en talangfull spelare som visat sig vara en väldigt viktig del av laget med sin skicklighet i både anfall och försvar som fått laget på fötter i jobbiga matchsituationer. Fortsätter hon visa samma vilja och inställning kommer hon ta ännu fler steg i sin utveckling i framtiden. MVP till Lovisa Fjellner.

P02 Ängby (Coacher Daniel Pietrewicz och Adam Nilsson)
Till en spelare som gng p gng verkommer hinder och inte bara har utvecklat sig sjlv till en vldigt bra basketspelare utan ocks lyfter sina lagkamrater. En spelare som stndigt vill frbttras och och lyfta laget. En riktig point guard. En mini kapten. Vår Max Kaye Riley!

P02 Nälsta (coacher Mikael Lundin och Joel Emnegard)
Han har en hög träningsnärvaro och en stor vilja ett utvecklas.Han är väldigt ödmjuk, men absolut inte rädd för att köra över vilken motståndare som helst.

MVP går till: Vanshu Dutta

P02 Hässelby Gård (coach Daniel Pietrewicz)
Mvp gr till en spelare som verkligen brinner fr basketen och sitt lag. Varje match r som en nba final fr honom. Han stller stora krav bde p sig sjlv samt sina medspelare. Han r lagets storebror samt lagets mvp. Mvp:Sorush Sedighi.

P02 Villastan (Coacher Lasse Simonsson och Nesim Sadeghpor)
Han ger alltid järnet på såväl träning som match. Han har bra attityd och bidrar mycket till laget. Har dessutom högst närvaro på träningar - och vill gärna träna mer! MVP till Ludvig Simonsson Gavlefors!

F01 All Star (Coacher Karin Lund, Fredrik Nygell & Viktor Baakki)
Årets MVP går till en tjej som denna säsong bestämde sig för att satsa allt på basketen. Med bra närvaro och många träningstimmar har hon utvecklat sin teknik otroligt mycket. Detta tillsammans med hennes fysik och balans har gjort henne till en mycket viktig spelare i All Star. Hon är en riktig hallråtta som lever och andas basket! Årets MVP går till #12 – Melina Zabakli

F01 Kälvesta (Coacher Karin Lund & Micke Sylvén Martis)
Årets MVP går till en tjej som tagit ett rejält kliv framåt denna säsong. Hon har bra närvaro, väldigt bra spelförståelse och framför allt en härlig kämpaglöd. Detta har gett henne en säker plats i All Star. Att hon dessutom alltid är sprudlande glad gör inte saken sämre. Årets MVP går till #5 – Emilia Andersson

F01 Ekerö (coach Fredrik Nygell)
En tjej som blev framröstad av laget men som själv inte ville rösta då hon anser att alla spelare är precis lika viktiga. En tjej som kommer till träningar med gott humör och sprider det omkring sig. En tjej som lyssnar intensivt på instruktioner och kritik.

En tjej som hela tiden strävar efter att utvecklas både som basketspelare men framförallt som människa. MVP till: Sara Karlander

F01 Hässelby Gård (coach Viktor Baakki)
MVPi F01 Hässelby Gård går till... för att hon alltid utstrålar en positiv energi till alla i laget genom att kämpa sitt hårdaste och sprida glädje till sina kamrater. Hon kommer definitivt bli stor inom basketen, MVP går till Maja Hasselroth.

P01 Röd (Coacher Andreas Berntsson och Daniel ”DD” Dahlskog)
Spelaren har denna säsongen tagit stora kliv i sin utveckling och har en stor potential att bli en riktigt bra spelare. Spelaren är väldigt rörlig och snabb över golvet utifrån sin längd. Han har burit sitt lag på matcherna när det gäller returtagning och att göra poäng. MVP 2014 Axel McCarthy.

P01 Vit (Coacher Andreas Berntsson och Masis Hrant)
Här har vi en spelare med en grym teknik men framför allt ett ledarskap utöver det vanliga, inte den största spelaren i laget han gör inte flest poäng i matcherna däremot styr han och leder sina lagkamrater på ett fantastiskt moget sätt för sin ringa ålder. MVP 2014 Jassin Mady

P01 Svart (Coacher Andreas Berntsson och Eric Trulsson)
Denna säsongen har denna spelare utvecklats enormt mycke både i anfall och försvar genom att ha en hög träningsnärvaro och alltid träna hårt och koncentrerat. Spelaren har ett fantastiskt driv och är en mycket bra en mot en spelare. MVP 2014 Kevin Arlekrans.

P01 All Star (Coach Andreas Berntsson)
En spelare som har förändrat sin attityd till träningen från att varit lite slö i början av säsongen till att börja träna på riktigt och hänga i hallen med bollen vid sin sida. Detta har gjort att han haft en härlig utveckling som spelare och varit ledande för laget i många tuffa matcher där han kan göra poäng på både attack och 3 poängskott. MVP 2014 Glodi Bisidi

F00 Ekerö (Coach Olle Skogh och Jan Fornbrant)
En tjej med en målmedvetenhet och fokus i alla basketsituationer och hom älskar verkligen sin sport. Men denna tjej har mer än så, och ser till alla i laget och har alltid ett leende på läpparna. En bra kompis i alla lägen men en stor portion humor. Bra fys och kondition. Årets MVP för F00 Ekerö går till  Julia Lind.

F00 Nälsta (Coach Tobias Jäppinen och Jan Fornbrant)
Denna spelare har tränat föredömligt den här säsongen, vilket också har gett avtryck i hennes basketutveckling. Dessutom är hon en god lagkamrat som bryr sig om sina medspelare och bidrar till en god stämning i gruppen, både på träning och på match. MVP till Paulisa Gaspar Barbosa.

F00 All Star (Coach Jan Fornbrant, Tobias Jäppinen och Olle Skogh)
Hon har varit mycket stabil både offensivt och defensivt under säsongen. En betydelsefull faktor till att laget klarade sina uppsatta mål för säsongen. När hon väl lär sig att hon inte behöver vara överallt, hela tiden, så kommer det bli riktigt bra! MVP till Emma Söderqvist.

P00 (Coacher Adam Engström och Essey Abera)
Vår MVP är en spelare som har gått från klarhet till klarhet denna säsong. Hans förmåga att attackera korgen och hans skicklighet att blocka skott i försvar har gjort motståndarlagen skraja! När han får kontroll på skottet kommer denna spelare bli fullkomligt dominant. MVP till Wiggo Wiberg!!

F99 Vit (coacher Angelina Mallo och Lydia Woldegebriel)
Årets MVP går till Amanda Issa för att hon har visat en stark vilja att bli bättre! Hon har tagit träningarna på allvar och är en av de spelare som haft utmärkt närvaro. Hon har dessutom varit lagkapten och tagit ansvar för laget.

F99 Röd (coacher Mady Mahdy, Bakar Bakar och Martine Ingvarsson)
Denna spelare har utvecklats i sitt spel genom att kunna spela inside såväl som från golvet och har förbttrat sin basketintelligens och mentalitet samt visat ledarskap på matcher och träningar. Hon är en krigare på match och bidrar enormt med hennes intensiva prestation. Hon har även mognat som person och varit delaktig i lagets sociala förbttring till sammanhållningen och gemenskapen. Fortsätt så når du toppen! MVP Jacqueline Kymäläinen.

P99 Vit (coacher Jerry Elfström och Nathan Edidovich)
Säsongen 2013-2014 har vi till MVP utnämnt en spelare vars utvecklingskurva denna säsong har pekat spikrakt uppåt! Han har mognat som spelare och som lagkamrat.  En spelare som ger 100 % på träningar och matcher. En spelare som tar åt sig när det går bra… och mindre bra. En spelare som ödmjuk och lojal mot sina lagkamrater. MVP till Josef Woldegebriel.

P99 Röd (Coacher Leo Zohrabian och David Alalhyarian)
MVP går till två killar som under säsongen tränat hårt, utvecklats mycket och varit lagets ledare. MVP P99 röd div 3: Gabriel Radman. MVP P99 röd div 2: Adrian Vodovozov.

F98 (Coacher Shawn Guy Mbemba, Michael Westerholm och Bo Halvarsson)
Denna spelare har vuxit till att bli en ledare och gått framåt i sin utveckling som point guard. Efter varje match hon har spelat så har hon visat utveckling i sitt offensiva spel samt spelskicklighet och bidragit till lagets framgång. Årets MVP i DU16 går till Nittaya Phraibueng! 

P98 (coacher Calle Anderson och Virginio Marra)
En spelare som kan vara allt från fantastisk till usel. Han har under säsongen blivit något bättre på att tygla sitt humör. Potentialen finns där och han kan bli precis hur bra som helst!

3 tips: Ge allt på ALLA träningar, bit ihop och kämpa ännu hårdare när det inte går bra & sist och viktigast  - Använd insidan av huvudet! Årets MVP till Kevin Sellén.

F97 (DU17) (Coacher Shawn Guy Mbemba, Michael Westerholm och Bo Halvarsson)
Denna spelare har hållit en hög och jämn nivå i sitt spel denna säsong. Med sitt otroliga och kontinuerliga försvarsspel har hon gjort det svårt för många motståndare samt blivit lagets motor inte bara med sitt defensiva spel, men även med sitt offensiva playmaker spel som skapar läge åt andra. Årets MVP i DU17 går till Viktoria Mampuya

P97 (HU17) (coacher Calle Anderson och Virginio Marra)
Alla coacher gillar spelare som alltid ger allt och aldrig ger sig vare sig på träning eller match. Årets MVP till Markus Olofsgård.

HU17 bredd (Coach Awet Abraham)
Den här killen ger alltid 100% i offense och defense. Ställe upp för sina lagkamrater både på plan och utanför plan... Årets MVP går till Lucas Mårtensson Wallin!

DU19 Bredd (Coach Anna Kerikorian)
Mvp i DU19 bredd går till Patricia Björnesjö för hennes kämparglöd och prestationer under säsongen! 

HU19 Bredd (Coach Awet Abraham)
Årets vinnare är en person som visat ledarskapskaraktär både på och utanför planen, han har ett hjärta av guld och en mentalitet som få. På planen är han ett monster utan dess like och utanför plan kan han inte ens såra en fluga. Vi vet inte riktigt vad han äter till frukost, men det kan inte vara en normal frukost. Årets MVP går till en grym spelare men än viktigare en sann kompis... Mayowa Alaiya!

DU19 (Coach Andreas Berntsson)
Här har vi en spelare som gjort stora framsteg under denna säsong genom en målmedveten styrketräning som get henne en fysik som hon kan använd i anfall där hon utökat sin verktygslåda med en attack och en avbruten attack från att mest varit en 3 poängs skytt och passnings spelare. Hennes försvar har också tagit steg framåt vilket gör att hon kan spela försvar på nästan alla positioner.

Spelaren har blivit en mer verbal ledare på planen denna säsong. Allt detta har gjort att hon blivit uttagen till MVP i dem tre USM omgångar laget deltagit i, hon har även varit den ledande spelaren i DU19 serien. MVP 2014 DU19 Linnea Rosendal.

HU19 (coacher Jonathan Haile och Oscar Svahn)
MVP - Tim Schüberg

Dam div 2 (Coach Andreas Berntsson)
Här har vi en spelare som utvecklat sitt spel genom att skaffa sig ett 3 poängs skott som hon blivit bekväm med vilket get henne större möjligheter att få bättre attacker till korgen och utnyttja sin atletism.  

Hon kan spela försvar på alla positioner med en förmåga att blocka skott vilket gör henne till en väldigt allround som spelare, hon har även fått spelat PG i dam tvåan vilket utvecklat hennes förståelse för spelet samt passningsspel. MVP 2014 Dam div 2 Alexandra Landby

KFUM Vällingby, Herrar div 2 (coacher Jonathan Haile och Oscar Svahn)
MVP – Bryan Angulo.

Damlaget (Coach Andreas Berntsson)
Denna typ av spelare är alla spelares dröm att ha som lagkamrat. Hon gör allt för laget i det tysta tar returer, gör poäng och assist samt att hon jobbar otroligt hårt på varje träning.

Spelaren har även utvecklat sin teknik under säsongen framför allt skottet genom att lyssna på instruktioner från tränaren och omsätta detta i praktiken genom att göra rätt.

Hon har denna säsong varit fri från skador vilket gjort att möjligheten till utveckling har kommit.

MVP 2014 damlaget Linda Engström.

Herrlaget (coach Jonathan Haile)
MVP -Tim Schüberg

Årets herrspelare
Spelaren visar detta år att träning ger färdighet från att förra säsongen varit bra så har han tagit steg framåt som ledare på plan i anfall och försvar vilket gjort att han blivit en av dem bästa spelarna i basketettan denna säsong. Han är även en fantastisk förebild för våra yngre spelare då han alltid är i hallen och tränar på ett föredömligt sätt, alltid redo för träning. Årets herrspelare 2014: Tim Schüberg

Årets damspelare
Hon har vuxit till att bli en ledande damlagsspelare under sin första säsong i baskettan. Under våren har hon varit en spelare som gjort tvåsiffrigt i så när som alla matcher. Spelaren har även blivit en verbal ledare på och vid sidan om planen och besitter en stor förståelse för spelet. Årets Damspelare 2014 Linnea Rosendal

All Star Team Herrar
Tim Schüberg
Adrian Vodovozov
Koral Gitmis
Kevin Sellen
Niklas Bergström

All Star Team Damer
Sofia Inoussa
Linnea Rosendal
Alexandra Landby
Hanna Lundberg
Victoria Mampuya

Årets Blackebergare
Vad krävs för att bli årets Blackebergare? Ett stort klubbhjärta och en stor kärlek till sporten är två goda grundförutsättningar. Det har den här killen visat att han har i överflöd. Han leder sina lag med bravur och är aldrig sen att hjälpa till på klubbens arrangemang, vare sig det är lovbasket, dagläger USM- eller A-lagsmatcher. Årets Blackebergare är Mady Mahdy!

Årets Coach
Han har kommit in som en frisk fläkt i Blackebergs organisation. Hans arbete präglas av noggrannhet och professionalism. Efter ett olyckligt slut på grundserien fick han laget att ta sig samman och göra rent hus i kvalet. Han har, för första gången på över tio år, i mycket tuff konkurrens, lett ett herrlag från Blackeberg till medalj i USM. Årets coach är Jonathan Haile!