Årets pristagare 2016-2017

Årets pristagare 2016-2017

Här hittar du alla pristagare på årets MVP-fest!

F04 Nälsta (Coacher Erika Arkevret och Matilda Engdahl)
Årets MVP går till en tjej med hög träningsnärvaro. Hon har i många år kämpat i uppförsbacken men har under denna säsonge verkligen visat vad hon går för. Hon har utvecklats som basketspelare och bidrar med bra energi i laget. Hon har visat att envishet och ett ”jävlar anamma” lönar sig. Årets MVP: Nellie Isler.

F04 Kälvesta (Coacher Angelica Onevi och Karin Lund)
En glad tjej som är en bra kamrat i laget. Med god inställning har hon närvarat på varje träning och därmed tagit stora kliv framåt i sin utveckling. Hon har fått större spelförstelse under året och använder sin explosivitet på ett smart och effektivt sätt, både i försvar och anfall. MVP: Lara Kader.

F04 Villastan (coacher Johan Lindberg och Marcus Lindberg)
En tjej som tagit otroligt stora kliv under säsongen. Hon har verkligen hittat tekniken och trycket i sina moves vilket gör henne svårstoppad. Bidrar också till stämningen i laget med sitt glada humör! MVP - Kiana Vefaghi.

 F04 Ängby Röd (Coach Andreas Berntsson)
En spelare som under säsongen har vuxit i sitt spel hon gör inte alltid flest poäng men spelar alltid mycket då hon har förstått att om hon spelar försvar så hjälper hon laget till framgång. Denna spelare är en positiv och glad tjej som peppar lagkompisarna under träningar och matcher. MVP Ängby Röd 2017: Zoe Kaye Riley.

F04 Ängby Vit (Coach Andreas Berntsson)
Denna tjej har inte varit med laget så länge. Hon kommit in som en friskfläkt och tagit plats i laget genom en hög träningsnärvaro och att hon jobbar hårt på träning och har öst i poäng i många matcher med Ängby Vit. MVP Ängby Vit 2017: Liv Tällström

F04 Ekerö (Coacher Olle Skogh och Eva Segerstedt)
MVP går till en spelare som alltid är fokuserad och har bra träningsnärvaro. En smart spelare med blick för spelet. Träna på ditt skott och bollteknik och gör det i högre hastighet! MVP:  Emilia Segerstedt.

 F04 All Star West (Coacher Angelica Onevi och Therese Pettersson)
Hon jobbar hårt p varje träning, och har blivit tryggare och säkrare i sin roll. Hon är en klippa i försvaret och ställer alltid upp för sina lagkamrater - både på och utanför planen. MVP: Elvira Taaler.

F04 All Star East (Coacher Olle Skogh och Andreas Berntsson)
En tjej som har haft en hög närvaro på träningar och matcher. Hon kommer alltid redo och med ett leende på läpparna och ett glatt humör, hon utstrålar att basket är kul. Denna spelare har även börjat skjuta i bollarna från halvdistans med en hög procent.  MVP F04 East 2017: Hanna van Rooij.

P04 Råcksta (Coach Lars Simonsson)
En lirare med grym attityd och som utvecklas i en spikrak uppåtgående kurva! MVP: Liban Abukar.

P04 Villastan (Coacher Lars Simonsson och Patrik Brasch)
En lirare som äger painten! Har tagit stora kliv under året och kommer att fortsätta utvecklas positivt! MVP: Hannes Brasch.

P04 Ekerö (Coacher Rolf Hall och Fredrik Axelsson)
Med sin uppoffrande spelstil och en stark vilja har han utvecklats mycket under året. Med denna inställningen att hela tiden bli bättre kan han nå långt! Priset går till Bille Horn.

P04 Ängby (coacher Joel Emnegard och Mikael Lundin)
En kille som alltid jobbar sitt hårdaste, alltid har ett leende på läpparna och en kille som gillar att träna. Han har denna säsong tagit stora kliv i sin basketutveckling. Redan innan säsongen kom videos på hur skottet såg ut och frågor om jag som coach hade synpunkter. Under säsongen kommer det bilder på livestreamingar och från matcher på plats som han är och tittar på. Han är alltså en kille ett brinnande intresse för basket som få i den här åldern har. Med den viljan han har kan han komma långt om han orkar hålla ut. Årets MVP i P04 Ängby är Jack Wahlgren!

P04 Vällingby (Coacher Mi Eriksson och Robert Hurra)
Har utvecklats enormt under denna säsongen och detta för att han är enormt träningsvillig. Har varit en stor tillgång för laget under säsongen och slitigt under korgarna. MVP: Fidel Hadege.

P04 East (Coacher Joel Emnegard, Mikael Lundin och Rolf Hall)
 Trots ganska stora skadebekymmer denna säsong har han ändå väldigt hög närvaro. När det är träning är han alltid där, även om han knappt kan gå. Man vet att basketpassionen är stor när vi tränare måste tvinga honom att sitta på sidan efter rekommendation från sjukgymnast. Han har tagit jättekliv denna säsong i sitt basketspelande. Jag visste att det fanns där, det är bara att han vet det nu och han har vågat utnyttja sina styrkor den här säsongen. MVP i P04 All Star East är David Petersson! 

P04 West (Coacher Joel Emnegard och Robert Hurra)
Ett MVP-pris är inte baserat på hur mycket poäng man gör, men det är lite av ett bevis på hur hårt den här killen jobbar, med andra ord leder han den interna poäng-ligan med ganska mycket. Han missar sällan en träning, väl på träning är han som en svamp och suger åt sig grejer som jag ibland bara säger i förbifarten. Det är sådana saker som gör att han är ruskigt rolig att coacha. Han har den här säsongen lärt sig att inte hoppa trampolin och dunka, då kan det gå illa. Jag väntar istället tills han kan dunka utan trampolin och det ska bli kul att följa honom medan han jobbar mot det. MVP i Blackeberg P04 All Star West är William Simonsson-Gavlefors!

F03 West (Coacher Mady Mahdy och Jasmin Vogdani)
En naturlig ledare som visar med hela sitt hjärta hur mycket hon brinner för sporten och för laget - vilket smittar av sig till spelare, coacher, publik och även domare. I en knäpptyst hall är det hennes hejjande röst som hörs, oavsett om det är träning eller tävling. En spelare som kan så mycket basket men alltid hungrig på att lära sig mer, och hon är så angelägen att dela med sig av sin kunskap till alla sina lagkamrater. Under detta år har du vuxit så otroligt mycket i din roll som ledare för laget och det kommer bli så spännande att följa din resa! Vår MVP, Yosra Boudri.

F03 Vällingby (Coacher Mady Mahdy och Noelmi Makuiza)
När du vill något, är det ingen och inget som kan stoppa dig. En spelare som denna säsong gjort en helt makalös resa och visat att hennes plats i startfemman är hennes och ingen annans. Såväl på planen som utanför bidrar du med energi och glädje till dina lagkamrater och fortsätter du såhär kommer du gå hur långt som helst. Vår MVP, Ida Edström

F03 Hässelby  (Coacher Mady Mahdy, Spiros Karitsos och Victor Mebrahtu)
I början av säsongen var hon lite tyst, tillbakadragen. Ville inte ta så stor plats. Sakta men säkert, allteftersom veckorna gick tog hon småkliv fram, för att slutligen våga visa vem hon är och vart hon vill. En spelare som exploderat i sin utveckling och ger lagkamraterna en show på matcher med sina blockar. Vi vet att det här bara är början och vi väntar med spänning på vad du kommer bjuda oss på inför nästa säsong. Vår MVP, Tuva Isaksson

F03 East (Coacher Kim Jägestedt och Natalie Pietrewicz)
Hon är en riktig ledare ute på golvet. Hon dominerar i försvarspelet, har en bra attack, men framför allt har hon en bra förståelse och blick för spelet. Om hon fortsätter jobba på som hitintills och vässar sitt skott kan hon gå hur långt som helst. MVP går i år till Etta Jägestedt

P03 Bredd (coacher Alkiviadis Kiriakidis och Stylianos Rempelos)
En ambitiös kille som alltid ger 100%. Erik Lindecrantz.

P03 All Star (coach Alkiviadis Kiriakidis och Fabian Ahlborg)
Denna kille orkar hur mycket som helst, tränar hur mycket som helst och leder laget på plan trots sin ringa ålder. Han heter Leo Träskman.

F02 Svart (coacher Fredrik Westerståhl och Viveka Mindelöf)
Hon har under årets säsong varit en stark motor för laget  samt visat vägen i många matcher med rätt inställning, kampvilja och vinnarattityd. Även i motgång har hon drivit på sitt lag som kapten för att göra förändring..sånt som behövs i ett Lag! Årets MVP är Elsa Magnell

F02 Röd/Vit (coacher Thomas Göransson och Viveca Larsson)
Hon har en fantastisk förmåga att alltid finnas på rätt plats vid rätt tillfälle. Och ofta vet varken vi på sidan av, motståndarna eller medspelarna hur hon kom dit. En oerhört lojal lagspelare som alltid gör allt hon kan för att hjälpa laget till framgång. Att springa på snabba uppspelen gör hon lika självklart som bra och hon har dessutom utvecklats till en riktigt skicklig försvarare. Har kämpat med sitt självförtroende en del under säsongen, men kommit starkare än någonsin ur det och gjort en grym avslutning av säsongen 2016-2017. MVP: Alva Lovesand

P02 Bredd (Coacher Michael Jarkö och Jussi Jokinen Saira)
Han  har under å ret utvecklats både som spelare och person. Han har hög nrvaro och ger alltid 100%, inte bara för sig själv utan även för laget och lagkamraterna. MVP går till Thomas Bayray

P02 Utveckling (coacher Viktor Baakki och Jussi Jokinen Saira)
MVP Pojkar 02 utveckling går till Axel Broberg. Han har under säsongen utvecklats något enormt både på planen och utanför. Hans attityd är att aldrig ge upp och att alltid vara positiv mot sina lagkamrater. Jobba lika hårt som du gör och lite till så kommer du långt!

P02 All Star (coacher Daniel Pietrewicz och Adam Nilsson)
MVP går till en spelare som utvecklats enormt mycket i år! Han missar sällan träningar och älskar basket! Han är en av våra bästa poängplockare samt att han är en extremt bra lagkamrat. Mvp går till "jag får ingen foooouuuul"  - Adas Juodsnukis. 

DU16 (Coacher Jan Fornbrant och Tobias Jäppinen)
MVP går till en spelare som har haft en mycket bra utvecklingskurva denna säsong. Duktig i försvar och alltid ett offensivt hot med sina ”aviga” attacker och vassa distansskytte. Alltid nära till skratt vilket hjälper till att skapa en god stämning i laget, hos spelare såväl som hos coacher. Årets MVP i DU16 är My Axelsson.

DU17 (Coacher Jan Fornbrant och Tobias Jäppinen)
MVP går till en spelare med många strängar på sin lyra. Alltid en klippa i försvaret. I år har hon utvecklat sin offensiva repertoar och med sin kvickhet och vassa skytte är hon ett ständigt hot framåt. En lojal lagkamrat som alltid gör sitt bästa för laget. Årets MVP i DU17 är Alice Kindstrand.

HU17 (coacher Christer Sjögren och Arin Vartanian)
”Elias har varit den givna ledaren i H17 och har hållit ihop H17 spel på plan på ett utmärkt sätt." MVP: Elias Sandström.

Damutveckling (KFUM Ekerö div 2) (coacher Jan Fornbrant och Tobias Jäppinen)
Hon är en viktig kugge i laget, såväl offensivt som defensivt. Med sin energi och positiva attityd sprider hon alltid glädje i laget. Årets MVP i Damutveckling: Paulisa Gaspar Barbosa.  

Herrutveckling (KFUM Vällingby div 2) (coacher Christer Sjögren och Arin Vartanian)
"Marcus har hållt en hög och jämn nivå under hela säsongen och hans energi och glädje smittar av sig på resten av gruppen. Marcus är även en bra förebild och mentor för alla unga talanger i HUTV." MVP: Marcus Castegren.

Damlaget (coacher Tommy Johansson och Mady Mahdy)
Årets MVP i damlaget tilldelas en spelare vars träningar ofta startar efter given playlist. En playlist som ger spelaren energi till dans, sång och träning. På matcher hon många specifika försvarsuppdrag tilldelats och förvaltat och i anfall hennes explosivitet och spelintelligens skördat mången framgång. Denna spelare tillför glädje och energi till laget samtidigt som hon tar sig an svåra uppgifter på matcher, vilka hon utför med bravur. Till årets MVP i damlaget vill vi uppmärksamma Soufia ”Sosso” Inoussa.

Herrlaget (Coacher Adam Engström och Charles Carayol)
Årets MVP går till en spelare som har visat prov på jämnhet i sitt spel och har varit en viktig pjäs både offensivt och defensivt för oss. Spelaren sätter alltid laget i första hand och bidrar med glädje, inställning och kompetens till gruppen. MVP går till Sveriges gladaste basketspelare – Simon Forsberg!

Blackeberg Dam All Star Team 2017
Soufia Inossa
Moa Bertilsson
Alice Kindstrand
Paulisa Barbosa
Hermela Tewelde

Blackeberg Herr All Star Team2017
Gino Panghulan
Simon Forsberg
Theodore Silveira Övrebö
Ludvig Simonsson Gavlefors
Sebastian Andersson

Årets damspelare 2017
Vi vill framhålla en spelare som under säsongen axlat ett större ansvar. Utöver att alltid ge sitt yttersta individuellt och lagmässigt har denna spelare varit en klippa för övriga spelare att luta sig mot, en energigivare på och utanför planen och ett starkt stöd för de yngre spelarnas framfart i USM och seriespel. Hon har lyckats främja en härlig laggemensskap samtidigt som hon uppvisat en smittande energi och starka prestationer under träningar och matcher. Årets damspelare 2017: Ebba Stenman.

Årets herrspelare 2017
Spelaren har styrt och ställt i herrlaget både på träning och match då det många gånger varit en tuff situation, till en början var han lite ensam på bakplan men höll ihop det bra ändå. Ju längre säsongen gick fick han mer och mer hjälp vilket gjorde att han kunde leda laget som den pointguard han är. Årets herrspelare 2017: Gino Panghulan.

Årets Coach 2017
Idrottsrörelsens stora kamp just nu är att behålla så många aktiva ungdomar längre upp i åldrarna. Denna peson gör ett enormt jobb som ledare för ett av klubbens breddlag. Han har visat att det går att bedriva en verksamhet för de spelare som inte vill träna 4–5 gånger i veckan genom ett enormt engagemang ochgenom att skapa olika aktiviteter som dagläger och att åka på turneringar. Han ger sin tid så att ungdomar skall få möjlighet till en lustfylld verksamhet och upplevelser utifrån sin nivå. Alla klubbar behöver fler ledare av denna typ. Årets Coach 2017: Fredrik Westerståhl Coach F02 Svart

Årets Blackebergare 2017
Denna person coachar inget lag i klubben men har under många år visat att alla kan vara med och bidra på olika sätt i Blackeberg basket utan att vara spelare eller coach. Personen ställer upp på Summer Camp och organiserar aktiviteter så att spelarna får roliga upplevelser utanför basketträningar. Hon sitter i sekretariatet under seniorlagens matcher. Under RM och USM matcher kan hon vara i hallen hela helgen och ansvara för sekretariatet och resultatrapportering. Kort och gott så är hon guld värd för klubben!

Årets Blackebergare 2017: Mari Mekonen