Alla tre av våra lag vidare i RM!

Alla tre av våra lag vidare i RM!

Efter helgens RM-spel kan vi konstatera att alla våra tre lag lyckades ta sig vidare till omgång 4!

P00 spelade i Sollentuna där Tureberg stod som värdar för arrangemanget. Blackeberg inledde med segrar mot Högsbo (58-40) och Örebro (58-51). Därefter var det dags att möta Tureberg. Där blev det förlust med 33-90 (Tureberg vann gruppen). I den avslutande matchen hade man inga problem att besegra Polisen med klara 88-33. P00 därmed vidare som grupptvåa. 

F99 spelade i Göteborg där Västra Hisingen Basket stod för värdskapet. I första matchen för F99 blev det förlust med 51-65 och i lördagens andra match besegrades Brahe med 71-40. Söndagens match mot Västra Hisingen blev således avgörande för vilket lag som skulle gå vidare som grupptvåa efter gruppsegrarna Polisen. Blackeberg klarade uppgiften och slog Västra Hisingen med 51-40. 

F00 spelade hemma i Vällingbyhallen. Första matchen var mot Lulelaget BK Höken och det blev en tämligen komfortabel vinst med 40-26.  På söndagen var det först dags att möta gruppfavoriten Östersund. Blackeberg gjorde en dålig första period som man förlorade med 2-15, men lyckades rycka upp sig i andra quartern. Ledning för Östersund med 29-19 i halvtid. I tredje perioden drar Östersund ifrån igen och vinner till slut med 62-36. I den avslutande matchen mötte man Fryshuset. Förutsättningarna var att Blackeberg faktiskt hade råd att förlora med 12 poäng och ändå gå vidare. Nu var laget dock aldrig nära att hamna i det läget, det blev till slut vinst med 48-26. 

Vi säger stort grattis till alla spelare och coacher och önskar lycka till i omgång 4 som spelas 13-15 mars. Troligtvis kommer (minst) en grupp att spelas i Vällingbyhallen.